Söndagens lunchmatch i den italienska Serie A hämtas från Stadio Carlo Castellani där Empoli gästas av Atalanta. Efter att ha förlorat sin första match för säsongen kommer Atalanta spelarna att vara ute efter revansch. En effekt kan komma direkt mot Empoli, som håller till på den nedre halvan av tabellen. Empoli har haft bekymmer mot storlagen och har en storförlust i ryggen. Poängchansen är därmed ytterst liten, i mitt tycke.

Med en ny tränare i form av Paolo Zanetti har Empolis resultat förbättrats. Laget är fem poäng ovanför nedflyttningsplatserna. Poängen har tagits mot sämre- och mittenlagen. Mot toppklubbarna som Roma, Milan och Juventus har det blivit klara förluster. Senast blev det hela 0 - 4 mot Juventus, i ett möte som kunde ha slutat med innebandysiffrorna. Knappast optimalt att dras med försvarsbekymmer när Atalanta står på andra sidan gräset.

Även om Atalanta inte sprayar in mål som under tidigare säsonger har de fortsatt ett vasst anfallsspel. Därtill har försvaret förstärkts rejält och bjuder sällan på några misstag. Atalanta var obesegrade i tio omgångar innan formstarka Lazio bröt deras svit senast på Gewiss Stadium. Luis Muriel blev då utvisad och missar detta möte. Atalanta är fyran i tabellen som har fem poäng upp till tabellettan Napoli. Tränaren Gian Piero Gasperini har gjort det utmärkt och kommer att utmana om en topp fyra position i tabellen med sitt lag.

Då Empoli har haft stora bekymmer mot topplagen lutar det mesta mot att det blir en ny förlust. Speciellt då mål har läckts in. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Atalanta tar alla tre poäng. En rak tvåa i matchen.

Speltips Empoli - Atalanta:
2. Odds 1.85 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Preliminär startelva - Empoli:
Guglielmo Vicario, Petar Stojanovic, Koni De Winter, Sebastiano Luperto, Fabiano Parisi, Nicolas Haas, Razvan Marin, Filippo Bandinelli, Tommaso Baldanzi, Martin Satriano & Mattia Destro.

Preliminär startelva - Atalanta:
Juan Musso, Berat Djimsiti, Merih Demiral, Caleb Okoli, Brandon Soppy, Teun Koopmeiners, Giorgio Scalvini, Hans Hateboer, Mario Pasalic, Duvan Zapata & Ademola Lookman.
---

This is the stats tab
This is the post tip