Bolognas dröm om Champions League lever i högsta grad. Empoli slåss för kontraktet. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Bologna - Empoli 3-0

Empoli - Bologna 3-1
Bologna - Empoli 0-1

Serie A
4. Bologna 28 14 9 5 41:25 16 51
17. Empoli 28 6 7 15 22:42 -20 25

Empoli hemma
14 2 4 8 9:19 -10 10

Formen
V, O, V, F, F

Senaste match
Milan - Empoli 1-0

Bologna borta
13 3 7 3 15:17 -2 16

Formen
V, V, V, V, F

Senaste match
Bologna - Inter 0-1

Skador och avstängningar

Empoli: Ismajli, Fazzini (avstängd)

Bologna: Zirkzee, Soumaoro, Karlsson

Bologna är vassare

Jag är mäkta imponerad av Bologna den här säsongen. Nu åkte man på en sällsynt förlust i förra matchen. men det var mot ligans klart bästa lag Inter och förlusten med 0-1 hemma på Stadio Renato Dall'Ara, tror jag att man skaka av sig. För nu gäller att återigen fokusera på rätt saker - dvs att säkra Champions League-spel. För det är i Bolognas egna händer inför de tio sista omgångarna vilket är en stor succé för klubben, spelarna och coach Thiago Motta.
Bologna har stått för jämna och fina prestationer en längre tid och har förbättrat sitt bortaspel på sistone också. Man har ett jobbigt avbräck i bäste målskytten Zirkzee men jag tror ändå att gästerna har en bra chans att få med sig alla tre poängen.
Empoli kommer från två raka 0-1-förluster hemma mot Cagliari och borta mot Milan. Nedflyttningsstrecket är bara en poäng bort och pressen är stor på laget av den anledningen. Så räkna med ett taggat men kanske också spänt Empoli som känner pressen underifrån i tabellen. Bologna vann solklart när lagen möttes senast och jag tror att gästerna är lite för taktiskt och individuellt skickliga för Empoli den här kvällen också.

SPELTIPS
Jag spelar Bologna att vinna till 2.08 hos Expekt (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip