Det blev miss på Ljungskile på fredagskvällen. Påtagligt tagna av stundens allvar spelade de inte alls bra och målvakten bjöd på en signifikativ tavla när LSK hade som jobbigast på det våta konstgräset i Södertälje. Nya tag och blickarna mot Italien och Serie A. Den tidiga matchen spelas 15.00 mellan Empoli och Zemans Cagliari. Det kommer garanterat bli en öppen matchbild sett till lagens spelstilar och därför känns över 2,5 mål som ett motiverat spel på matchen.

SERIE A
13:e Empoli 7 1 4 2 9 9 0 7
17:e Cagliari 7 1 2 4 9 11 -2 5

Empoli hemma
3 1 1 1 5 3 4

Senaste match
Genoa-Empoli 1-1 (77' Tonelli)

Cagliari borta
4 1 1 2 5 5 4

Senaste match
Cagliari-Sampdoria 2-2 (59' Avelar 77' Sau)

* Empoli har gått över 2,5 mål i 3/7 matcher och har endast gått mållöst 2/7 (de två första matcherna).

* Cagliari har gått över 2,5 mål i 4/7 matcher och har också gått mållöst i 2/7 matcher.

Måste erkänna att jag har fått en soft spot för Empoli. Här snackar vi positiv överraskning i serie A! Den lilla klubben är nykomling men spelar offensivt och totalt respektlöst. Jag minns premiären mot Roma där de faktiskt hade oflyt som inte tog poäng. Laget kommer från fem raka matcher utan förlust där man i den senaste hemmamatchen slog Palermo (3-0) innan 1-1 borta mot Genoa sist. Tycker man har många intressanta, orädda, spelare där 23-årige Manuel Pucciarelli så långt är delad bäste målskytt tillsammans med mittbacken (!) Tonelli på tre mål vardera. De har en bra mix i truppen där rävarna Tavano och Maccarone alltid är hot framåt när de startar. Till kvällens match saknas fortfarande förstemålvakten Luigi Sepe så Davide Bassi får fortsatt förtroende. Empoli kommer som vanligt försöka föra matchen hemma och spela aggressivt med snabbt passningsspel. Alltid sevärt!

Sevärda precis som Cagliari är under den gamle tjecken Zdenek Zeman.
- Jag tror att det blir en öppen och spännande match där allt kan hända till slutsignalen, säger Empolis manager Maurizio Sarri med tanke på Cagliaris offensiva spelsystem.
Zeman var trots upphämtningen mot Sampdoria besviken över resultatet 2-2.
- Mot Sampdoria var vi i den sista tredjedelen 60 gånger. Våra motståndare var bara där 20 gånger men ändå fick vi endast oavgjort.
Albin Ekdal och gänget kommer gå ut för tre pinnar här och har flera målfarliga spelare där anfallstrion Cossu-Sau-Ibarbo kompletterar varandra väl och gillar att gå i djupet.

Preliminära laguppställningar enligt la Gazzetta dello Sport.

Empoli (4-2-3-1) Bassi-Hysaj, Tonelli, Rugani, Mario Rui - Vecino, Valdifiori, Croce - Verdi - Tavano, Maccarone

Avbräck
Guarente och Laurini utvärderas. Målvakten Sepe saknas.

Cagliari (4-3-3) Cragno - Balzano, Rossettini, Capuano, Avelar - Dessena, Crisetig, Ekdal - Ibarbo, Sau, Cossu

Avbräck
Sebastian Eriksson, Cappitelli, Conti

SPELTIPS
Två offensiva lag och två offensivt inriktade tränare. Båda har efter tröga starter börjat smälla in kassar och efter oavgjort senast är båda segervissa i eftermiddag. Empolis manager säger själv att det kommer bli en öppen och spännande match hela vägen in i slutet, och då bör över 2,5 mål (goalline) i matchen vara högst tänkbart. bet365 ligger högst med 1,95. Den som önskar plockar över 2,5 mål och båda lagen gör mål till 2,20 hos samma bolag.

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter


EDITERAD 2014-10-24 23.19:44

This is the stats tab
This is the post tip