Empoli har all press på sig den här dagen. Allt annat än seger är en katastrof.

Senaste möten
Fiorentina - Empoli 3-1

Serie A
12. Fiorentina 34 8 16 10 47:42 40
18. Empoli 34 7 8 19 43:66 29

Empoli hemma
17 7 3 7 28:29 24

Formen
F, F, O, F, V

Senaste match
Bologna - Empoli 3-1

Fiorentina borta
17 3 8 6 22:24 17

Formen
F, F, F, O, F

Senaste match
Fiorentina - Sassuolo 0-1

Empoli har en väldigt liten chans att hålla sig kvar i Serie A. Men den finns. Beroende på hur Udinese sköter sig mot Inter under lördagskvällen är den mindre eller ännu mindre. Empoli har inte prickat formen lagom till allt ska avgöras. Torsk i två senaste mot bottenkollegorna Bologna och Spal. Innan dess bra med 0-0 borta mot Atalanta men torsk borta mot Udinese med 3-2. Framåt har man livsfarlige Caputo och han blir viktig den här lunchmatchen.

Fiorentina har inget att spela för i tabellen. Mer än stoltheten förstås. Nu var det längesen man vann och för varje förlust kommer man närmare en seger. Det som skiljer denna match från många andra senaste tiden är att det är Empoli som måste gå för det. Ett Empoli under strecket och som inte är i form. Fiorentina kan spela smart, ligga lågt och kontra. Något som jag tror talar för gästerna. Empoli kommer behöva tre poäng här oavsett hur det går för Udinese och står det oavgjort i andra halvlek måste Empoli chansa. Det kommer därför kunna öppna sig för gästerna som har spets framåt i Muriel, Simeone och Chiesa. Jag tror att Fiorentina har en bra chans att bryta sin negativa trend med tolv tävlingsmatcher utan seger.

Empoli (3-5-2) Dragowski - Veseli, Rasmussen, Nikolaou - Di Lorenzo, Traore, Bennacer, Krunic, Pajac - Caputo, Farias

Saknar: Diks, Dell'Orco, Maietta, La Gumina, Antonelli, Polvini

Fiorentina (4-3-3) Lafont - Milenkovic, Pezzella, Ceccherini, Biraghi - Veretout, Fernandes, Benassi - Muriel, Simeone, Chiesa

Saknar: Pjaca, Terracciano

SPELTIPS
Jag spelar en tv-peng på Fiorentina att vinna asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 2.06 hos SpeedyBet (2/5 units) .

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip