Nykomlingen Empoli har en tuff utmaning framför sig mot ett formstarkt Juventus.

Serie A
1. Juventus 9 8 1 0 19:6 25
18. Empoli 9 1 3 5 8:13 6

Empoli hemma
4 1 1 2 3:4 4

Formen
O, F, F, O, F

Senaste match
Frosinone - Empoli 3-3

Juve borta
4 4 0 0 9:3 12

Formen
V, O, V, V, V

Senaste match
Man Utd - Juve 0-1

Manchester United torskade bara med 0-1 hemma mot Juventus, men det kändes som det var klasskillnad. Är det Juves år i år i CL? Vi får la se. Men klart är att det ska mycket till om inte den gamla damen vinner ytterligare ett mästerskap. Inter har ett okej lag, Napoli är bra, men Juve är bäst. Det skiljer fyra pinnar ner till Napoli efter nio matcher. Juves första poängtapp, innan dess åtta (!) raka segrar, kom senast hemma mot Genoa (1-1). Men frågan var om det inte mest berodde på vad som väntade på de brittiska öarna? Juve roterade en del där.

Så kan det givetvis bli här också. Men matchen var i tisdags och Juve har sedan en hel vecka på sig att vila kropparna inför Cagliari hemma. Det bör gå att kör på rätt hårt på folket man har den här matchen. Och truppen är givetvis klasser bättre än Empolis. Nykomlingen vann i premiären, sedan idel oavgjort eller torsk.

Senaste fem: 1-3 mot Sassuolo (b), 1-1 mot Milan (h), 0-1 mot Parma (b), 0-2 mot Roma (h) och senast 3-3 borta mot en annan nykomling, Frosinone. Kvalitetsskillnaden mot Juve är väldigt stor och gör Juve en attitydsmässigt bra insats så blir det tre poäng. Ronaldo står på fem mål på nio matcher och vill säkert näta här i dag, detta då han redan är fyra mål bakom Genoasuccén Piatek och har Samps Defrel, Napolis Insigne och Lazios Immobile före sig i skytteligan.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Empoli (4-2-3-1) Provedel - Di Lorenzo, Silvestre, Maietta, Antonelli - Acquah, Capezzi, Bennacer - Krunic, Zajc - Caputo

Saknar: Rodriguez, Polvani, Mchedlidze, Lollo

Juve (4-4-2) Szczesny - De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Cuadrado, Pjanic, Bentancur, Matuidi - Dybala, Ronaldo

Saknar: Mandzukic, Khedira, Emre Can

SPELTIPS
Ronaldo lär vara hungrig här liksom hela Juventus efter poängtapp mot Genoa senast i ligan. Då tror jag Empoli får det tufft. Spelar Juve asian hcp -1,5 till 1.89 hos LeoVegas , 888sport , eller MrGreen (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip