Mittenlaget Empoli har en tuff utmaning när de gästas av stormakten Juventus i den italienska Serie A. Sedan skrällsegern över Napoli har det gått trögt för Empoli. De är uppe i åtta raka ligamatcher utan någon seger. Formen är iskall med en förlust i ryggen. Juventus är fyran i tabellen. Dock är inte Champions League platsen säkrad då Atalanta, med 3 poäng färre och en match mindre spelad, är hack i häl. Då Juventus är ett helt nummer större ska det inte vara några bekymmer att gå segrandes ur duellen.

Empoli inledde säsongen fantastiskt. Bland annat slog de Juventus i Turin med 1 - 0 i augusti månad 2021. Detta år har de tappat formen helt. Oavgjorda resultat har blandats med förluster. Försvaret är under all kritik. Totalt har det blivit 50 insläppta mål efter 26 omgångar. Bara tabelljumbon Salernitana har släppt in fler mål. Tränaren Aurelio Andreazzoli har mycket jobb kvar att göra med försvaret, för att täppa till luckorna bakåt. För mål kommer de garanterat att släppa in mot Juventus, som är på uppgång.

Med målkungen Dusan Vlahovic och den schweiziska mittfältaren Denis Zakaria som nyförvärv har Juventus stärkt truppen ytterligare. I ligaspelet har det blivit två raka 1 - 1 matcher, mot Atalanta och Torino. Likaså i veckan mot Villarreal i den första åttondelen i Champions League. Dusan Vlahovic nätade redan i den första minuten. Det var en jämn tillställning där Dani Parejo kvitterade i matchminut 66. En reaktion har därmed komma, då Juventus sällan spelar många matcher utan en viktoria.

Då Empolis formkurva kraftigt pekar neråt och de släpper in mål från alla håll och kanter har Juventus en stor chans att hitta tillbaka till segerspåret. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak bortaseger till Juventus i matchen.

Speltips Empoli - Juventus:
2. Odds 1.70 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Empoli:
Guglielmo Vicario, Fabiano Parisi, Mattia Viti, Simone Romagnoli, Petar Stojanovic, Szymon Zurkowski, Kristjan Asllani, Filippo Bandinelli, Liam Henderson, Nedim Bajrami & Andrea Pinamonti.

Preliminär startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Danilo, Leonardo Bonucci, Matthijs De Ligt, Luca Pellegrini, Denis Zakaria, Manuel Locatelli, Adrien Rabiot, Juan Cuadrado, Dusan Vlahovic & Alvaro Morata.
---

This is the stats tab
This is the post tip