Empoli:

Empoli har säkrat Serie A-kontraktet till nästa säsong med tre matcher kvar att spela och kan således kliva in i mötet med Juventus på måndagskvällen med axlarna nere efter Hellas Veronas förlust mot Atalanta i lördags. Empoli har därmed nio poäng ner till Verona, som bara har två matcher kvar att spela, under nedflyttningsstrecket.

Empoli har två raka hemmasegrar, mot Salernitana och Bologna, men brukar inte trivas särskilt bra mot just Juventus – som man faktiskt bara besegrat vid en av de 19 senaste matcherna. Juventus vann med klara 4-0 i mötet tidigare under säsongen.

På frånvarolistan för Empoli återfinns Koni De Winter, Razvan Marin och Sebastian Walukiewicz.

Juventus:

Sumpade sista titelmöjligheten när man kraschade ur Europa League borta mot Sevilla i torsdags. Max Allegris mannar, som numera bara har ligaspelet att fokusera på under säsongsavslutningen, lär vilja studsa tillbaka från besvikelsen i Andalusien. Risken för poängavdrag hänger alltjämt som ett tungt moln över den svartvita Turinhimlen, där ett beslut väntas inom en relativ snar framtid vilket kraftigt kan komma att förändra Juventus möjligheter att säkra Champions League- och Europaspel till nästa säsong.

Allegri och spelarna kan dock bara fokusera på att spela in så många poäng som möjligt under säsongens återstående matcher, och hoppas det ska bli tillräckligt. Juventus är i skrivande stund tvåa i Serie A, med fem poäng ner till Milan utanför CL-platserna, och har radat upp tre raka segrar i ligaspelet.

Skadelistan oroar dock en smula för Allegri. Paul Pogbas mardrömssäsong avslutas i rehabrummet och Leonardo Bonucci, Mattia De Sciglio och Nicolo Fagioli saknas också. Dessutom är Danilo och Juan Cuadrado avstängda.

Empoli utan något att spela för – Juve behöver studsa tillbaka

Motivationsfaktorn talar för Juventus som behöver samla ihop så många poäng som möjligt under säsongsavslutningen och hoppas att det räcker – trots ett troligt stundande poängavdrag. Juventus trivs utmärkt mot Empoli, som säkrat förnyat Serie A-kontrakt och inte har lika mycket att spela för som de svartvita, och trots att Allegri har ett par namn på skadelistan borde Juve ha tillräckligt för tre poäng här. Juventus bjuder sällan på målkalas och Empoli är inte det målgladaste laget – snitt på under ett gjort mål per match – och jag kan se en målsnål bortaseger här.

Raka tvåan finns till 1,80. Juventus & Under 3.5 mål finns till 2,40 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip