Två formstarka lag möts på Stadio Carlo Castellani när Empoli gästas av Lazio, i den sista omgången av Serie A. Inget av lagen har något mer att spela för, då Empoli har säkrat kontraktet och Lazio en topp fyra placering. Dock är det en stor skillnad mellan lagen, där det skiljer 28 poäng i tabellen - till Lazios favör, som borde vara större favoriter och får därför mitt speltips.

Paolo Zanetti och hans Empoli gör en snygg avslutning på säsongen. Efter tre raka förluster i mitten och slutat av april månad har laget varit obesegrat i maj månad. Under tiden har det blivit två kryssmatcher och tre segrar. I samtliga möten har Empoli både nätat och släppt in mål. I sjukstugan finns en del namn, som Tyronne Ebuehi, Koni De Winter, Francesco Caputo, Razvan Marin och Tommaso Baldanzi.

Maurizio Sarri och hans Lazio gör en utmärkt säsong. Det är bara de nya mästarna Napoli som ligger före i tabellen. Förutom X-faktorn Ciro Immobile, med 12 fullträffar för säsongen, är spelare som Mattia Zaccagni, Felipe Anderson och Sergej Milinkovic-Savic i toppslag. Formen är fin med två raka segrar över Udinese och Cremonese. Defensiven har under hela säsongen varit briljant.

Avslutar Lazio med en seger?

Champions League finalisten Inter bara är 2 poäng efter vill Lazio ändå vinna mötet, för att avsluta på en andra plats. Formen räcker gott och väl till att slå ett lag som Empoli, som parkerar på den nedre halvan av tabellen. Jag krånglar därför inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak bortaseger i matchen.

Speltips Empoli - Lazio:
2. Odds 2.10 hos Nordicbet & Betsafe .
This is the stats tab
This is the post tip