Lazio ör favorit mot Empoli men gästerna kommer med dåligt självförtroende och en trubbig offensiv. Här är mitt speltips:

Senaste möten
Lazio - Empoli 2-2
Empoli - Lazio 1-3

Serie A
11. Lazio 16 6 3 7 16:18 -2 21
18. Empoli 16 3 3 10 10:28 -18 12

Empoli hemma
8 1 2 5 5:12 -7 5

Formen
V, F, O, O, V

Senaste match
Torino - Empoli 1-0

Lazio borta
8 2 1 5 8:12 -4 7

Formen
V, V, O, F, F

Senaste match
Lazio - Inter 0-2

Två formsvaga lag

Sista rycket innan lite julfirande för spelare och ledare. Viktiga poäng på spel och viktigt att få en fin känsla med sig inför mellandagarna när Serie A gasar igång igen. Empoli är seriens sämsta hemmalag och har ofantligt svårt med målskyttet. Endast tio gjorda mål framåt säger en hel del, kvaliteten finns inte där i anfallet och i den spelmässiga offensiven. Lazio har egentligen namnen för att göra mål, men den här hösten har det verkligen inte klickat. Felipe Anderson har gått tungt med poänggörandet, Ciro Immobile har gjort en del mål men har spelmässigt varit direkt svag. Och det är inte så många fler målskyttar i den truppen. Möjligtvis nye Tata men han och Immobile spelar inte samtidigt då båda utgår från nummer nio-positionen.
Empoli kommer från fyra raka matcher utan seger. Senast torsk med 1-0 borta mot Torino och innan dess två raka 1-1-matcher mot Lecce och Genoa. Tyvärr för delas del är alla tre matcherna sådana som man bör få med sig mer poäng ifrån om man vill undvika att slåss för sin överlevnad i vår. Som läget ser ut nu är Serie B-hotet reellt och den här matchen således viktig av den anledningen också.
Lazio måste gå för tre poäng om man vill att ligaspelet ska vara någorlunda spännande. I CL-slutspelet väntar Bayern München och det blir nästan garanterat det sista vi ser av Lazio i den turneringen. Det bör vara klasskillnad. Så spelare och ledare bör känna att nu är det fokus på ligaspelet och så får man göra sitt bästa mot Bayern när det väl dyker upp. Annars så har Lazios trupp haft svårt att orka fokusera på två fronter. Spelare finns det gott om, men om inte nyckelspelarna är i form så blir det heller inga wow-resultat.
Jag tror trots allt att Lazio har en bra chans att vinna här men jag tror inte att blir med stora siffror.

Empoli saknar Pezzella och osäkerhet på Caputo, Bereszynski. Lazio har Lazzari avstängd, Romagnoli och Isaksen skadade och Patric osäker.

SPELTIPS
Jag spelar Lazio till 1.98 hos nya bolaget X3000 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip