Empolis omstart i Serie B har gått trögt men här bör man ha en bra chans.

SERIE B
13. Empoli 18 5 7 6 19:24 22
20. Livorno 18 3 2 13 13:27 11

Empoli hemma
9 4 4 1 13:8 16

Formen
F, V, F, O, F

Senaste match
Cosenza - Empoli 1-0

Livorno borta
9 0 2 7 2:11 2

Formen
O, F, F, F, F

Senaste match
Livorno - Pescara 0-2

Empoli lyckades inte rädda sig kvar i Serie A i våras och det blev således en omstart i Serie B. Där har säsongen varit väldigt upp och ned. Fem segrar, sju kryss och sex förluster på 18 matcher. I skrivande stund ger det en 13:e plats av 20 lag med fyra poäng upp till åttan Salernitana på playoff och nio upp till Pordenone som är tvåa bakom suveränen Benevento. Så det finns fortsatt mycket att spela om. Säsongen är lång och denna afton spelar Empoli hemma mot jumbon i tabellen.

Livorno har inte gjort sina supportrar glada den här säsongen. 13 förluster och bara tre segrar på 18 matcher. Dagsformen kunde varit klart bättre inför kvällens match också. Livorno föll hemma mot Pescara på annandagen vilket var deras fjärde raka nollpoängare. Sista fem matcherna har Livorno bara gjort ett mål och på bortaplan har man bara skrapat in två poäng av 21 möjliga.

Empoli har kvar en del Serie A-rutin, hemmaplansfavör och ett bättre truppläge. Det här är en bra chans att bryta trenden på tre raka utan seger.

Empoli (4-3-1-2) Brignoli; Veseli, Romagnoli, Maietta, Balkovec; Frattesi, Ricci, Bandinelli; Bajrami; La Gumina, Mancuso.

Saknar: Laribi, Antonelli, Gazzola, Moreo.

Livorno (4-3-3) Plizzari; Morganella, Di Gennaro, Boben, Del Prato; Agazzi, Luci, Rocca; Marras, Braken, Marsura.

Saknar: Gonnelli (avstängd), Stoian, Brignola, Murilo, Raicevic, Bogdan och Gasbarro.

SPELTIPS
Jag spelar Empoli till 1.77 hos Nordicbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip