Intressant möte mellan Empoli som slåss för kontraktet och Napoli som för Europaspel.

Senaste möten
Napoli - Empoli 0-1

Empoli - Napoli 0-2
Napoli - Empoli 2-0

Serie A
8. Napoli 32 13 10 9 50:40 10 49
17. Empoli 32 7 7 18 25:48 -23 28

Empoli hemma
16 3 4 9 12:22 -10 13

Formen
F, F, F; V, F

Senaste match
Lecce - Empoli 1-0

Napoli borta
16 7 5 4 28:17 11 26

Formen
F, O, F, V, O

Senaste match
Napoli - Frosinone 2-2

Skador och avstängningar

Empoli: Ebuehi, Ismajli skadade

Napoli: Olivera, Contini skadade. Rrahmani, Mario Rui båda avstängda.

Viktiga pinnar på spel

Empoli har varit ett riktigt jojo-lag i Serie A i många år och är nu nära att ryka igen. Med sex omgångar kvar så är det många lag inblandade i streckstriden. Salernitana är körda men annars är det Sassuolo (26), Frosinone (27), Empoli (28), Verona (28), Udinese (28), Cagliari (31) och Lecce (32). Empoli har heller inte varit något superlag på hemmaplan direkt med blott tre segrar på 16 försök. Nu vann man i och för sig sin senaste hemmamatch mot Torino (3-2) men föll sedan i sexpoängsmatchen borta mot Lecce med 1-0. Skademässigt ser det bra ut för Empoli, som faktiskt slog Napoli i höstas,
Jag tycker dock att Napoli är bättre jämfört med då och tittar vi på bortaplan så har Napoli varit rätt bra i år.
Laget ligger fyra i den tabellen och först på tiondeplats som hemmalag.
I tabellen så ligger Napoli på en åttondeplats och har fortfarande chans på sjätteplatsen som Atalanta innehar just nu, dock med en match mer spelad än Atalanta. Det skiljer två poäng upp till Atalanta och även Lazio ligger med där och slåss om den Conference League-platsen.
Frågan är dock hur brydda man är om just den cupplatsen. För en klubb som Napoli, som dessutom är regerande mästare, så känns det som en klen tröst för en dålig säsong. Så jag är inte helt övertygad om att spelarna bryr sig så mycket om det blir Conference League eller inte. Empoli måste däremot kriga för sitt liv för att få hem poängen som krävs för att rädda kontraktet. En poäng är inte alls dåligt för Empoli i det här läget mot det här motståndet så jag tror att man kommer kämpa för klubbmärket så länge benen bär och göra det här svårt för Napoli. Jag tror på målsnålt.

SPELTIPS
Jag spelar under 3 mål asian (pengarna åter vid exakt tre mål) till 1.64 hos LeoVegas (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip