Mittenlaget Empoli har en iskall form när de gästas av AS Roma på Stadio Carlo Castellani i den italienska Serie A. Sedan skrällvinsten mot Napoli har Empoli fem raka ligamatcher utan seger. I veckan slogs de ut av mästarna Inter i den italienska cupen. Även Roma spelade i cupen, där de enkelt besegrade Lecce. En seger blev det också i den senaste ligaomgången då Cagliari gästade dem. Roma jagar en plats ute i Europa och då behövs det en seger mot ett formlöst mittenlag som Empoli.

Serie B mästarna Empoli gör allt i allt en bra säsong som nykomling i toppdivisionen. Efter 22 omgångar har de tagit 29 poäng, främst på grund av en stark offensiv. Den unga italienaren Andrea Pinamonti har nätat 7 av lagets 35 mål. Dock har det blivit 43 insläppta mål i ligan. Ett snitt på nästan två insläppta mål per ligamatch. I den senaste omgången tog de en poäng i bortamötet mot Venezia. Empoli var nära att skrälla senast. De klarade av ett oavgjort resultat mot Inter i cupen men föll på övertid.

Roma ska ha beröm för att ha rest sig direkt efter besvikelsen mot Juventus - där de tappade en 3 - 1 ledning till en 3 - 4 förlust. I nästa omgång väntade Cagliari, där nyförvärvet Sergio Oliveira gjorde matchens enda mål från straffpunkten. Starkt av Roma att hålla nollan. Roma har 7 poäng upp till Atalanta, som är fyran i tabellen. Målet är en Champions League plats. Engelsmannen Tammy Abraham är i toppslag med 8 ligamål. Han nätade även i cupmatchen i veckan, där det blev 3 - 1 mot Lecce.

Just Roma är en mardrömsmotståndare för Empoli. Totalt har det blivit 19 förluster på 27 inbördesmöten i Serie A. Tränaren
Jose Mourinho har stärkt sin trupp genom att värva Sergio Oliveira och Ainsley Maitland-Niles. Dessutom är Chris Smalling och Stephan El Shaarawy tillbaka från skador. Då Roma har förstärkts är det mycket som talar för en ny seger. Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Roma åker hem med samtliga tre poäng i behåll ifrån detta Serie A möte mot Empoli.

Speltips Empoli - Roma:
2. Odds 1.80 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Empoli:
Guglielmo Vicario, Petar Stojanovic, Simone Romagnoli, Ardian Ismajli, Riccardo Marchizza, Szymon Zurkowski, Samuele Ricci, Filippo Bandinelli, Nedim Bajrami, Liam Henderson & Andrea Pinamonti.

Preliminär startelva - Roma:
Rui Patricio, Rick Karsdorp, Gianluca Mancini, Roger Ibanez, Matias Vina, Bryan Cristante, Sergio Oliveira, Nicolo Zaniolo, Henrikh Mkhitaryan, Felix Afena-Gyan & Tammy Abraham.
---

This is the stats tab
This is the post tip