Speltips: Under 2,5 mål @ 2,05 - Race Casino -

Sista rundan i Italien ör det många lag som inte har något att spela för men för Empoli står det mycket på spel när man gästas av Roma i slutomgången.

Empoli var senast på väg att sätta sig i förarsätet gällande striden om att stanna kvar i Serie A. Många trodde nog att matchen var vunnen när M'Baye Niang drog dit 1-0 på straff, men i 90+14 hittade VAR-rummet en straff för Udinese och därmed är man fortsatt en pinne bakom Udine-laget. Nu är det inte bara Udinese som Empoli krigar mot. Gör man bara jobbet här och tar tre poäng så blir det nytt kontrakt då Frosinone och Udinese möts i sista omgången. Vinner Frosinone och Empoli kryssar så blir det en play-off match mot Udinese för Empoli då Serie A inte går på målskillnad. Så många faktorer och matcher att hålla koll på.

Empolis stora akilleshäl den här säsongen har varit målskyttet. 27 mål på 37 matcher är svagt. Bara Cadiz i La Liga kan visa upp ett lika uselt målskytt när det gäller de stora ligorna. Har redan avverkat två tränare under säsongen och nu hoppas man att Davide Nicola ska kunna rädda kvar laget i Serie A.

Truppen är inte speciellt namnkunnig. Har några polacker, albaner och ett par afrikaner men de som har något så när skills är inlånade spelare som inte platsade i ägarklubbarna.

Här tror vi coach Nicola kommer ta in veterananfallaren Francesco Caputo (36) och sedan kan M'Baye Niang får chans på bekostnad av Nicolo Cambiaghi. Tyvärr gick Alberto Cerri sönder redan efter en halvtimme mot Udinese och tvingas se på från sidan här. I övrigt bara målis Etrit Berisha, en gång i Kalmar FF, och Tyronne Ebuehi som fysteamet jobbar på.

Alberto Grassi är avstängd, efter sitt utbrott när Udinese fick straff på övertid, och förväntas ersättas av rumänen Razvan Marin.

Empoli har motivation men vem ska göra målen?

Roma på sjätte plats är tre pinnar bakom Atalanta men kan inte gå om även om man vinner och Atalanta förlorar, då inbördes möten går före målskillnad i Serie A och där är det fördel Atalanta efter 1-1 i Rom och 2-1 i Bergamo tidigare under säsongen. Bakom sig har man Lazio men även där spelar det ingen roll att det är tre poäng som skiljer då Roma vunnit och kryssat mot stadsrivalerna under säsongen. Så oavsett resultat här så kommer Roma att sluta sexa.

Vann senast med 1-0 mot Genoa, men segern satt långt inne och det var blott andra vinsten på de sex senaste ligamatcherna. Fansen hade nog gärna sett en lite högre placering i ligan och en finalplats i Europa League men där blev Bayer Leverkusen för svåra i semin.

Har till denna match två nyckelspelare avstängda i mittfältsbulldozern Leandro Paredes och murbräckan framåt Romelu Lukaku som tillsammans med skadade försvararen Leonardo Spinazzola tagit en tidig semester. Nu finns det så klart bra ersättare och konstigt vore det annars i Italiens sjätte bästa team. Angelino har ersatt Spinazzola tidigare och Tommaso Baldanzi kan ersätta Paredes. Framåt lite mer öppet. Paulo Dybala har nyss kommit tillbaka från skada, Sardar Azmoun har inte riktigt slagit sig in i laget efter flytten från Leverkusen. Så det mesta talar för att det blir Tammy Abraham som ersätter Lukaku på topp.

Då båda lagen saknar kraft framåt så känns det på förhand som det kommer bli en målsnål historia. Även om Empoli går för seger så svårt att se dem plötsligt få islossning i sista omgången. Roma kommer nog bara vilja spela av matchen och är nöjda att ta med sig ett 0-0 resultat hem till huvudstaden. Gjort ett mål framåt tre matcher i rad. Två av dem från avstängde Lukaku och ett från straffpunkten. Empoli har två mål framåt på de sex senaste. Ett från skadade Cerri och det andra från 11 meter.

Spelet sitter om det blir max två mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip