Söndagens lunchmatch i den italienska Serie A hämtas från Stadio Carlo Castellani där nykomlingar Empoli tar emot Sampdoria. Förutom den stora skrällen mot stormakten Juventus i Turin har Empoli förlorat i de övriga två ligamatcherna. Sampdoria är på jakt efter sin första seger, efter att ha haft en tuff lottning inledningsvis och ändå klarat av att ta poäng i två av möten. Marknaden anser att mötet är vidöppet. I mitt tycke är det ändå Sampdoria som har störst chans att gå segrandes ur denna duell.

Serie B mästarna Empoli hade det tufft i premiären hemma mot Lazio. Det blev en 1 - 3 förlust. Dock lyckades de göra en fantastisk match mot Juventus och åkte hem med samtliga tre poäng, från ett möte de vann med 1 - 0. Det går att argumentera att Juventus var urusla, men ingenting ska tas ifrån insatsen av Empoli spelarna. Efter VM-uppehållet tog Empoli emot nykomlingar Venezia och förlorade med 1 - 2, trots en helt okej insats, där Nedim Bajrami reducerade på en straff strax innan fulltid.

Det har inte varit något enkel schema för Sampdoria i starten, som förra säsongen hamnade på en nionde plats. I premiären ställdes de mot AC Milan, som kom på en andra plats förra säsongen. Det blev en 0 - 1 förlust. Därefter blev det mållöst borta mot Sassuolo innan Sampdoria återigen ställdes mot tufft motstånd - i form av ligamästarna Inter. Två gånger om låg Sampdoria under i matchen. Dock lyckades de kvittera genom Maya Yoshida och Tommaso Augello för att återigen ta en ny poäng i tabellen.

I Empoli har anfallarna Leonardo Mancuso och Patrick Cutrone bara lyckats producera ett mål tillsammans. Laget har lånat in Andrea Pinamonti som ett alternativ för att stärka anfallet. Ändå kan de inte mätas med Sampdorias anfallsstyrka med Francesco Caputo och Fabio Quagliarella på topp. Den svenska landslagsmittfältaren Albin Ekdal dras med en ryggskada och är tveksam till start i Sampdorias startelva. Med tanke på hur svåra Sampdoria har varit att slå inledningsvis blir detta ett tufft test för Empoli.

I slutändan väger Empoli lite för lätt. Därmed lägger jag ett spel på en Sampdoria seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Empoli seger och vinst vid en rak Sampdoria seger.

Speltips Empoli - Sampdoria:
2 asian 0 (samma som Sampdoria draw no bet) - odds 1.96 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Empoli:
Guglielmo Vicario, Petar Stojanovic, Lorenzo Tonelli, Sebastiano Luperto, Riccardo Marchizza, Nicolas Haas, Samuele Ricci, Liam Henderson, Nedim Bajrami, Leonardo Mancuso & Andrea Pinamonti.

Preliminär startelva - Sampdoria:
Emil Audero, Bartosz Bereszynski, Maya Yoshida, Omar Colley, Tommaso Augello, Antonio Candreva, Adrien Silva, Morten Thorsby, Mikkel Damsgaard, Francesco Caputo & Fabio Quagliarella.
---

This is the stats tab
This is the post tip