Den enda måndagsmatchen i den italienska Serie A spelas på Stadio Carlo Castellani där Empoli gästas av Sampdoria. Två lag som befinner sig på den nedre halvan av tabellen - där gästerna till och med ligger på en nedflyttningsplats. Det är också ett möte mellan två lag som har problem i den sista tredjedelen, vilket talar för att tillställningen mycket väl kan bli målsnål.

Ännu är det ingen fara för Empoli, som har 10 poäng fler än Sampdoria. Bottenzonen är ett par steg bort. Vilket gör att Empoli spelarna inte behöver känna någon press. Formen är fin också. Det är bara tabellettan Napoli som har besegrat dem under de fem senaste omgångar. Dock är det lite oroväckande att laget inte ens snittar ett mål per match - även om spelet fram i banan har sett bättre ut på sistone. Marginalerna var klart på deras sida sist på Stadio Olimpico, då Empoli reste hem med poäng i behåll.

Sampdoria kommer till matchen från en 0 - 1 förlust mot Fiorentina i den italienska cupen. Innan dess blev det också ett nederlag mot serieledarna Napoli, men bara med 0 - 2. Att Sampdoria bara har nätat 8 gånger är uruselt. Inget annat lag är sämre när det kommer till målskyttet. Sampdoria har 6 poäng upp till Spezia, som är på säker mark. För att klättra behöver försvaret steppa upp - något som har förbättrats i de senaste matcherna. Så de är fullt kapabla till att göra detta till en jobbig afton.

Då båda lagen har visat sig ha bekymmer med att hitta nätmaskorna under hela säsongen behöver detta möte verkligen inte bli något målkalas. Därmed blir det ett spel på att det bli som högst två insläppta mål totalt i matchen.

Speltips Empoli - Sampdoria:
Under 2,5 mål - odds 1.72 hos Unibet, 888sport & LeoVegas.

---
Preliminär startelva - Empoli:
Guglielmo Vicario, Petar Stojanovic, Ardian Ismajili, Sebastiano Luperto, Fabiano Parisi, Jean-Daniel Akpa-Akpro, Razvan Marin, Filippo Bandinelli, Tommaso Baldanzi, Francesco Caputo & Martin Satriano.

Preliminär startelva - Sampdoria:
Emil Audero, Jeison Murillo, Bram Nuytinck, Bruno Amione, Mehdi Leris, Tommaso Augello, Ronaldo Vieira, Valerio Verre, Filip Djuricic, Sam Lammers & Manolo Gabbiadini.
---
This is the stats tab
This is the post tip