På Stadyen RTsOP-BGU i den vitryska huvudstaden ska Energetik-BGU ta sig an FC Minsk i Vysshaya Liga. Det är ett toppmöte i Premier League, i alla fall efter två omgångar, då båda lagen har vunnit sina första två inledningsmatcher och leder tabellen. Det är också en derbymatch där FC Minsk får bära på favoritskapet, till cirka 2.45 i odds. Då båda lagen har stått för en attraktiv fotboll i början av säsongen är jag övertygad om att de fortsätter att spela på samma sätt när de ställs mot varandra.

Energetik-BGU visade direkt i inledningsmatchen att de vill vara med och utmana om titeln denna säsong. De slog BATE i den första matchen hemma med 3 - 1, efter en mycket imponerande insats. Premiärvinsten följde de upp med att besegra Rukh Brest borta med 1 - 0. Just på hemmaplan är Energetik-BGU alltid starka och de kommer att klara av att näta även mot FC Minsk.

I vanlig ordning kan vi räkna med FC Minsk när det gäller offensiven. De öser in mål mot allt och alla och så har det varit fallet även i inledningsfasen. Den första matchen vann de med 3 - 1 borta mot Belshina och sedan blev det 3 - 2 hemma mot Dinamo Minsk. Fantastiskt starkt att göra tre mål i båda matcherna, givetvis, men inte lika imponerande att släppa in mål mot båda motståndarna. Detta är ett resultat av att FC Minsk spelar så offensivt, samtidigt som de inte har ligans bästa defensiv direkt.

Detta är något som Energetik-BGU kan komma att utnyttja och chocka FC Minsk genom att sätta dit ett eller flera mål tidigt. Dock blir det svårt för Energetik-BGU att hålla tätt bakåt, med tanke på vilken framgång FC Minsk har i sin offensiv och vilka kvalitéer som finns i deras offensiv. Eftersom båda lagen är skickliga på att näta är jag övertygad om att vi ska få se en hel del mål i detta möte. Att vi ska få se 3 mål bör inträffa minst två gånger på tre försök. Oddset på utfallet ligger högre än så, därav ett spel.

Speltips Energetik-BGU - FC Minsk:
Över 2,5 mål - odds 1.79 hos Unibet , Casumo & LeoVegas .

Unibet & bet365 streamar matchen.

This is the stats tab
This is the post tip