Omgång nio av VM-kvalet bjuder på ett spännande möte på Wembley mellan England och Slovenien. Givetvis är England favoriter till att vinna själva mötet men något målkalas tvivlar jag verkligen på att vi får se. Det första mötet slutade mållöst i Ljubljana och denna gång krigar båda lagen om viktiga poäng. Dessutom har båda lagen släppt in minst mål i grupp F, så det är av stort intresse att kika närmare på ett under spel.

Med två omgångar kvar och med sex vinster, två oavgjorda och noll förluster i tabellen leder England sin grupp med fem poäng före Slovakien och sex poäng före Slovenien. En vinst hemma mot Slovenien garanterar VM spel i Ryssland nästa år. Självklart är jag enig om att England bara ska ta och förvalta denna chans men uppgiften är inte så enkel ändå. Gareth Southgate har lyckats bra med sin 4-3-3 formation, där England endast har släppt in tre mål på åtta matcher. Hela sexton mål har gjorts på de matcherna, vilket snittar på två mål per match. Dock så hade England stora problem med att göra mål på Slovenien senast de möttes.

Srecko Katanec var själv en mittback och defensiv mittfältare under sina stora dagar i Slovenien och forna Jugoslavien. Utan att överdriva kan man lugnt säga att han har byggt upp sitt landslag bakifrån, där mycket fokus läggs på försvarsspelet. Slovenien har endast släppts in två mål på de fyra senaste matcher i gruppen och det var i förlusterna borta mot Slovakien och Skottland. Det är verkligen inte fy skam. När de dessutom kommer till Englad så är det givetvis återigen försvar som gäller, så länge som möjligt. Jag är övertygad om att de kommer att lyckas med att göra det så svårt som möjligt för England att skapa något farligt framåt och därmed kommer England att nöja sig med tre poäng endast - oavsett resultat.

Då två defensivt skickliga lag möts i en svår match ser jag inget som talar för att det blir många mål i mötet. När marknaden ligger på nästan dubbla pengar på att det blir under 2,5 mål i matchen så finner jag ett stort värde och lägger det spelet till 1.95 i odds hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip