England avslutar gruppspelet mot Slovenien. 
Mitt speltips: Asian -1,5 på England. Spelet sitter om de vinner med två eller fler mål. 

Matchen spelas i Köln. 

Få 10x på England - utan omsättning →

Förhandsfavoriterna England är en av de stora besvikelserna såhär långt. Torftigt spel, energilöst och stjärnor som inte levererat. Har blivit en typ av negativitet runt England på samma sätt som det brukade vara för 10-15 år sedan. Så det är med viss tvekan jag ändå spelar på laget här. Men efter att England sett svaga ut har oddsen på laget att vinna gruppen och även den här matchen gått upp. Lite överdrivet tycker jag, för spelarna är så pass bra att om Southgate bara får ut 60 istället för 40% av spelargrupperna kommer det räcka långt mot ett lag som Slovenien. 

Och visst kommer England vara all in på att vinna. Den som slutar tvåa i gruppen för nämligen Tyskland medan trean får en annan gruppvinnare. Så inget att tveka om på den fronten.

Vaknar England?

Det positiva inför den här matchen är att Danmarksinsatsen var så pass dålig att Southgate bara måste göra något. Han kan inte gärna skicka ut samma gäng där det inte funkat särskilt bra med Trent som central fältare. Vågar vi drömma om Rice som ensam sexa, Bellingham och en till kreativ spelare framför? Så hade jag gjort mot ett lag som Slovenien, men förmodligen blir de Gallagher och Rice. Borde vara en okej lösning också. 

En annan sak som jag tycker talar för hcp-spelet är att Southgate måste lärt sig något av de senaste matcherna. Tycker England var klart bättre än Serbien fram till 1-0, men föll sedan tillbaka. Mot Danmark tog de en orättvis ledning men slutade sedan spela. Måste väl ändå våga fortsätta spela lite grann åtminstone den här gången? Kommer ha alla möjligheter att döda matchen mot ett Slovenien som måste öppna upp sig och gambla vid underläge - förlust för deras del och de är ute. 

Slovenien är jag inte så imponerad av egentligen. Tycker Danmark var bättre fram till 1-1-målet i premiären och matchen mot Serbien rätt jämn. Visst har de en bra Oblak i kassen och talangfulle tankern Šeško, men i övrigt tycker jag det är rätt så tunt. 

Min take är att ett utskällt England hittar lite mer rätt här. Gör de bara det ska de ha bra chans att vinna mot ett begränsat Slovenien. Alltid tufft med hcp-spel, men tar England ledningen måste Slovenien gambla och då kan det rassla på då England har bra kontringsspelare. Om de bara bryr sig om att försöka anfalla lite den här gången. Ska skilja en klass i grunden, dags för England att visa det. 

Speltips: Asian -1,5 på England. 

This is the stats tab
This is the post tip