Svenska cupen mellan div2-laget Enskede och div1-laget Sollentuna.

DIV 2 SÖDRA SVEALAND
1. Enskede IK 7 4 3 0 10:3 15

Formen
O, V, V, O, V

Senaste match
Enskede - Södertälje 1-1

DIV 1 NORRA
11. Sollentuna 7 2 2 3 11:11 8

Formen
O, F, F, V, F

Senaste match
Sollentuna - Forward 1-1

Första omgången av Svenska cupen är det här alltså. Vinnaren får ett lag från Superettan eller Allsvenskan i nästa omgång. Enskede har börjat serien överraskande bra tycker jag. Laget är till stora delar helt nytt från i fjol när man åkte ur division 1. Men uppenbarligen har man hittat balansen mellan nytt och gammalt, gammalt och ungt på ett bra sätt. Leder tabellen och är obesegrat. Samtidigt är det många lag som slåss om det. Topp 7 är inom fem poängs radie efter sju omgångar.

Sollentuna har väl öppnat division 1 lite sämre än man hoppats på. Har ett bättre lag i år än förra säsongen när man klarade sig kvar. Truppen är bred, laget är seriöst och här finns många duktiga spelare på bänken. Så även om Sollentuna roterar på ett par positioner den här kvällen så tror jag att man har en bra chans att vinna. Det finns både spets och bredd i truppen och skillnaden mellan divison 2 och division 1 är rätt stor.

Det är ett för bra odds för att tacka nej till för oavsett vilket lag Sollentuna ställer upp så har man en god segerchans mot ett division 2-lag.

SPELTIPS
Jag spelar rak tvåa på Sollentuna till friska 2.15 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip