Viktig match för båda lagen - i olika delar av tabellen - med bara två omgångar kvar.

Senaste möten
Ålborg - Esbjerg 4-0 (1-4 i kort)

Esbjerg - Ålborg 1-4
Ålborg - Esbjerg 0-1
Esbjerg - Ålberg 3-0

SUPERLIGAN
6. Aalborg 24 11 4 9 41:29 37
13. Esbjerg 24 4 5 15 20:40 17

Esbjerg hemma
12 3 3 6 13:17 12

Formen
V, F, F, F, O

Senaste match
Hobro - Esbjerg 1-1

Ålborg borta
12 4 2 6 19:17 14

Formen
V, V, F, V, V

Senaste match
Ålborg - Lyngby 3-0

Dags för Esbjerg respektive Ålborg att ge sig in i omstarten på Superligan i Danmark. Det återstår bara två omgångar av grundserien innan ligan delas upp i topp 6 och botten 8. Och hemmalaget Esbjerg kommer garanterat att få slåss för att få hänga kvar i ligan. Det är ingen nackdel direkt att skrapa ihop fler poäng innan nedflyttningsserien börjar. Så där i ligger Esbjergs motivation. Kommer man sist så minskar lagets chanser att hålla sig kvar rejält.
För Ålborgs del är matchen av väldigt stor karaktär. Med två omgångar kvar så är man precis på rätt sida strecket för att ta sig in till topp 6 vilket innebär matcher om mästerskapet (som Midtjylland knappast kommer tappa) samt de ädla valörerna där under - med Europaspel som bonus.

Vad som hände innan serien gick på målslångt uppehåll är inte så intressant. Däremot är det intressant tycker jag att Ålborg verkligen var det bättre laget när lagen möttes tidigare under säsongen. 4-0 talar sitt tydliga språk. For the record så spelade Esbjerg 1-1 i genrepet mot Fredericia från danska Superettan med Ålborg slog ligakonkurrenten Odense med 4-3. Jag lägger ingen större vikt vid det, men klart att det låter bättre att ha slagit ett lag som ligger i mitten av Superligan som Odense gör - än att bara få oavgjort mot ett lag från lägre serie som det var för Esbjerg.

Det här är en match med jättestor betydelse för båda lagen. Efter detta finns det bara en omgång kvar att jobba med, så jag räknar med blåställ på här.

Preliminära elvor (Tipsbladet.dk)

Esbjerg fB (4-4-2): Mannone - Brinch, Austin, Brorsson, Conboy - Kurzawa, "Lungi" Sørensen, Parunashvili, Erceg - Dauda, Yakovenko

Saknar: Joni Kauko (avstängd)

AaB (4-3-3): Rinne – Kristensen, Okore, Ross, Ahlmann – Fossum, Christensen, Olsen – Børsting, Kusk, Andersen

Saknar: Tom van Weert (avstängd), Rasmus Thelander

SPELTIPS
Mitt spel blir över 3,5 kort i matchen till 1.65 hos Unibet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip