Eskilsminne kan haka på i den yttersta toppen vid seger i dag. Med rätta favorit mot lågbudgetlaget Grebbestad.

DIV 1 SÖDRA
4. Eskilsminne 14 8 2 4 25:18 26
15. Grebbestad 14 3 2 9 17:25 11

Eskilsminne hemma
7 5 0 2 15:9 15

Formen
V, O, V, F, V

Senaste match
Eskilsminne - Ängelholm 4-1

Grebbestad borta
6 0 2 4 6:13 2

Formen
F, V, F, V, O

Senaste match
Grebbestad - Husqvarna 1-2

På fredagskvällen möts två klubbar som är nykomlingar i serien. Den ena mer förberedd än den andra. Eskilsminne har flera spelare som lirat på division 1-nivå tidigare eller ännu högre. Jag tänker på lagkaptenen Mathias Unkuri som lirat allsvensk fotboll i Helsingborg och Superettan med Ängelholm och Landskrona. Robin Hofsö (9 mål på 12 matcher) som också lirat Superettan och division 1 med Landskrona.

Emil Åberg som gjort tio mål så här långt har levererat på divison 1-nivå i flera år, både i Eskilsminne och i Kristianstad innan han till i år kom tillbaka till helsingborgarna. Eskilsminne är i mitt tycke ett lag som är mer förberett för division 1-utmaningen än Grebbestad. Är inne i en bra trend med seger 2-0 borta mot Skövde, 2-2 borta mot Husqvarna och senast 4-1 i derbyt mot Ängelholm. Där gjorde Åberg och Hofsö två mål vardera.

Philip ”PP” Petersson, Gustav Edén, Filip Egger och Erik Hellberg saknas för tränaren Martin Pringle, men truppen är bra nog för att vinna ändå. Speciellt på hemmaplan där man har bra stats. Fem segrar på sju matcher och samtidigt har Grebbestad bara två poäng på sex försök. Fyra förluster. Grebbestad tar sina poäng hemma så här långt.

Grebbestad åkte på en tung torsk hemma mot Husqvarna senast och senaste bortamatchen torsk 2-0 borta mot Ljungskile. Däremellan seger hemma mot Kristianstad. Ännu en tuff bortamatch här och gör Eskilsminne vad man ska, en gedigen match, blir det seger.
Grebbestad har också ett mycket tungt avbräck då lagkaptenen – lagets hjärta – Markus Svensson (14 starter/0 mål) är nämligen avstängd.
Även Kevin Andersson (7/0), som utgick skadad senast, är borta.

Eskilsminnes två bästa målskyttar har gjort fler mål än hela Grebbestad tillsammans.

SPELTIPS
Jag spelar Eskilsminne asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 2.02 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip