På Estadi Cornellà-El Prat, också känd som RCDE Stadium, har det inte gått något vidare före hemmalaget Espanyol denna säsong. Det blir inte heller lätt när Espanyol får klara sig utan sina supportrar när Alaves kommer på besök, när den spanska La Liga återupptas efter tre månaders vila. Tabelljumbon Espanyol har tidigare, då formen har varit betydligt starkare, besegrat Alaves endast en gång på de fem senaste inbördes möten och även detta möte blir det väldigt svårt att gå segrandes ur.

Efter att ha bytt tränare två gånger denna säsong befinner sig Espanyol ändå sist i tabellen. På 27 omgångar har det blivit 20 poäng totalt. Det som har svikit dem mest är hemmaspelet, där Espanyol endast har en seger på 13 spelade hemmamatcher. Det är så klart under all kritik och då är det inte så konstigt heller att laget är på väg ur högsta divisionen. Den segern som Espanyol har inkasserat kom för övrigt mot Spaniens sämsta bortalag, Mallorca, som har 10 förluster på 13 bortamatcher.

I och med detta behöver inte nytaggade Alaves frukta för sitt liv. De befinner sig sju poäng ovanför bottenträsket, med en stabil form innan uppehållet. De fem senaste matcherna har slutat med en förlust, två kryss och två vinster - som har kommit mot Bilbao och Eibar. Bortaspelet har inte varit lysande, i alla fall till en start. I början av säsongen blev det en rak förluster men på sistone har bortaspelet blivit bättre, där Alaves har plockat poäng mot Levante, Sevilla och Leganes under de fyra senaste bortamöten.

För mig är detta möte helt öppet. Espanyol har målvakten Diego Lopez avstängd medan anfallaren Joselu är avstängd i Alaves. Då matchen spelas utan publik, samt att Espanyol har haft enorma problem med att vinna sina hemmamatcher ändå, kan jag inte ge Espanyol något favoritskap alls i denna match. Alaves har 12 poäng fler i tabellen och har därmed också en stor chans att plocka poäng, en eller samtliga tre poäng. Så mitt spel blir på Alaves asiatiskt handikapp +0,5 - samma som X2 i matchen.

Speltips Espanyol - Alaves:
2 asian hcp +0,5 (X2) - odds 1.76 hos 888sport , Unibet & LeoVegas .

bet365 livestreamar matchen.

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Espanyol:
Andres Prieto, Didac Vila, Leandro Cabrera, Bernardo Espinosa, Javi Lopez, Sergi Darder, Victor Sanchez Mata, David Lopez, Adrián Embarba, Raúl de Tomás & Lei Wu.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Alaves:
Fernando Pacheco, Ximo Navarro, Victor Laguardia, Rodrigo Ely, Ruben Duarte, Édgar Méndez, Manu Garcia, Pons Riera Pere, Aleix Vidal, Luis Rioja & Lucas Pérez.
---

This is the stats tab
This is the post tip