På Estadi Cornella-El Prat spelas måndagens enda match i den spanska La Liga där Espanyol tar emot Athletic Bilbao. Det erbjuds dubbla pengar på en rak hemmaseger men detta kan bli ett tufft möte. Förvisso gör Espanyol det extremt bra i ligan, även om de gick bet i den spanska cupen senast, där en del spelare vilades. Athletic Bilbao å andra sidan är ett pressat lag med endast en vinst i ligan hittills. Då båda lag har ett stort kapacitet av målgörare finner jag mest värde i att båda lag gör mål.

Efter tio spelade omgångar befinner sig Espanyol på en femte plats i tabellen. En seger mot Athletic Bilbao skulle dock innebära en andra plats, efter storebror Barcelona. Espanyol, som spelar sina matcher med tre anfallare där Borja Iglesias är den mest framgångsrika hittills, har endast misslyckats med att göra mål borta mot Real Madrid denna säsong. I övrigt har de alltså gjort mål på samtliga motståndare. Mot just Athletic Bilbao blev det mål i båda inbördes möten förra säsongen. Se här:

La Liga: 20/5, 2018
Athletic Bilbao 0 - 1 Espanyol

La Liga: 14/1, 2018
Espanyol 1 - 1 Athletic Bilbao

Med tanke på Espanyols fina målform och Athletic Bilbaos dåliga prestation i ligan är det inte mycket som talar för att Athletic Bilbao sätter stopp för målproduktionen. I den senaste mållösa matchen hemma mot Valencia var det riktigt nära för Athletic Bilbao att näta och laget fyllde på med flera spelare i offensiven. Athletic Bilbao har själva ett imponerande facit på bortaplan denna säsong, där de har både gjort mål framåt och släppt in mål bakåt mot samtliga motståndare. Dessa är resultaten:

La Liga: 24/10, 2018
Rayo Vallecano 1 - 1 Athletic Bilbao

La Liga: 21/10, 2018
Eibar 1 - 1 Athletic Bilbao

La Liga: 29/9, 2018
Barcelona 1 - 1 Athletic Bilbao

La Liga: 23/9, 2018
Betis 2 - 2 Athletic Bilbao

Jag är imponerad av Athletic Bilbaos bortaspel denna säsong. Att göra mål borta mot Betis och Barcelona kräver kvalité, uppoffringar och ett kapacitet som Athletic Bilbao har i truppen. Eduardo Berizzo har som tränare bidragit med mer fart i spelet och en offensivare uppställning. Detta är en av många anledningar till att Athletic Bilbao har lyckats näta i bortamatcherna.

Därmed ska Athletic Bilbao kunna lyckas med bedriften även borta mot Espanyol, precis som förra säsongen. Det är inga nya skador eller avstängningar i någon trupp. I mitt tycke är chanserna goda att vi får se mål från båda sidorna och då är dubbla pengar på att båda lag gör mål en aning för högt. Jag lägger ett spel på utfallet och oddset 2,00 på att båda lag gör mål finner hos OHMbet eller betfinal .

---
Bekräftad startelva Espanyol: Diego Lopez, Didac Vila, Mario Hermoso, David Lopez, Javi Lopez, Sergi Darder, Esteban Granero, Marc Roca, Sergio Garcia, Borja Iglesias & Leo Baptistao.

Bekräftad startelva Athletic Bilbao: Iago Herrerin, Oscar De Marcos, Yeray, Inigo Martinez, Yuri Berchiche, Mikel San Jose, Dani Garcia, Mikel Rico, Inaki Williams, Aritz Aduriz & Raul Garcia.
---

This is the stats tab
This is the post tip