Athletic Bilbao är på jakt efter sin tredje raka La Liga seger när de reser till RCDE Stadium för att ta sig an Espanyol. Det är ett mittenmöte i tabellen, mellan två lag som har presterat bra och har en uppåtgående formkurva. Espanyol har varit magiska på hemmaplan, där de har tre raka segrar. Athletic Bilbao har för ovanlighetens skull klarat av att inte förlora på bortaplan - där de alltid har varit svaga. Dock kan detta komma till ett slut då Espanyol har bestämt sig för att cementera sig kvar i toppdivisionen.

Efter att ha vunnit Segunda Division inledde Espanyol säsongen trögt och tog ingen seger under de fem första omgångarna. Tränaren Vicente Moreno behövde tid för att få spelarna att anpassa sig. Vinden har vänt. Espanyol har nu tre segrar, ett kryss och en förlust på de fem senaste omgångarna. Framgångarna har kommit på hemmaplan. Deportivo Alaves, Real Madrid och Cadiz har besegrats. I helgen blev det 2 - 2 borta mot Elche, där X-faktorn Raul de Tomas nätade sitt femte mål för säsongen.

Det blåser åter friska vindar även hos gästerna, som har plockat sju poäng från tre senaste ligamatcher. Det blev oavgjort först mot Valencia. Sedan kom segrar mot Deportivo Alaves och Villarreal, där lagkaptenen Iker Muniain avgjorde från staffpunkten. Segrarna kom på San Mames, där Athletic Bilbao alltid är starka. Värre är det vanligtvis när laget måste resa - utom denna säsong, där det har blivit tre kryssmatcher och en seger. I mitt tycke är det bara en tidsfråga innan den första förlusten inkasseras.

Då Espanyol har hittat formen och nätat exakt två mål i alla sina tre senaste ligamöten ska de ses som en favorit till seger. Så är inte fallet då marknaden erbjuder jämna odds. Därmed lägger jag ett spel på en Espanyol seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Athletic Bilbao seger och vinst vid en Espanyol seger.

Speltips Espanyol - Athletic Bilbao:
1 asian 0 (samma som Espanyol draw no bet) - odds 1.97 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Adria Pedrosa, Leandro Cabrera, Sergi Gomez, Aleix Vidal, Sergi Darder, Oscar Melendo, Adrian Embarba, Manu Morlanes, Nico Ribaudo & Raul De Tomas.

Bekräftad startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Inigo Lekue, Inigo Martinez, Yeray Alvarez, Oscar de Marcos, Iker Muniain, Mikel Vesga, Unai Vencedor, Nico Williams, Inaki Williams & Oihan Sancet.
---

This is the stats tab
This is the post tip