Derbi barceloni!

Vilken match vi har framför oss på RCDE Stadium, som också kallas för Estadi Cornella-El Prat, då hemmalaget Espanyol, som har klivit upp flera nivåer i spelet och haft en bra säsong, tar emot den nya tabell ettan Barcelona. En rak Barcelona seger ger cirka 1,50 i odds. Med tanke på att Espanyol inte alls har lyckats hålla skärpan uppe på sistone, samt att Barcelona fortsätter att prestera så är jag övertygad om att Barcelona vinner denna derbymatch relativt enkelt ändå.

Så snart den spanska La Liga säsongen började varnade jag för att Espanyol blir den stora överraskningen denna säsong. Jag har delvis rätt, med nästan halva säsongen färdigspelad. Det började ju sååå bra, då den nya tränaren Rubi byggde laget bakifrån och nästan alla lag fick det oerhört tufft att göra mål på Espanyol. Men de tre senaste ligamatcherna har varit under all kritik. Försvaret har inte alls levererat och det har resulterat i följande siffror:

La Liga: 1/12, 2018
Getafe 3 - 0 Espanyol

La Liga: 25/11, 2018
Espanyol 1 - 3 Girona

La Liga: 11/11, 2018
Sevilla 2 - 1 Espanyol

Att släppa in ett sent mål borta mot Sevilla är inte hela världen, men att släppa in tre mål hemma mot Girona och tre mål borta mot Getafe är dåligt. I den senaste matchen mot Getafe hade Espanyol mycket svårt att skapa något, samt att de gjorde en hel del misstag. Det andra målet var en ren bjudning, där halva laget tappade fokus, vilket skedde några fler gånger under matchen, som då slutade i en förlust med tre mål. Till matchen mot Barcelona saknas anfallaren Sergio Garcia, vilket är ett avbräck, med tanke på att Espanyol har fått förlita sig alldeles för mycket på Borja Iglesias.

Barcelona gör alltid mål. Det spelar egentligen ingen roll om formen är på topp eller inte. På något sätt rullar de alltid in bollen till slut. I den senaste matchen hemma mot Villarreal nickade Pique in ledningsmålet. Carles Alena fick hoppa in till publikens stora förtjusning och gjorde det andra segermålet. I övrigt gjorde Barcelona jobbet. Som vanligt stod de rätt i sina positioner och försvarade sig väl. Till matchen mot Espanyol väntas anfallaren Luis Suarez återvände från sin skada. Han är en enorm försträkning till målskyttet. Även om han inte har haft sin bästa säsong hittills, så vet vi alla vad han är kapabel till.

I mitt tycke räcker inte Espanyols svaga form när de ska ta sig an storebror Barcelona. Därmed är jag övertygad om att Barcelona vinner mötet enkelt och lägger ett handikapp spel på asiatisk handikapp, på Barcelona -1. Det innebär förlust om Espanyol vinner matchen eller spelar oavgjort, pengarna tillbaka om Barcelona vinner med ett mål och vinst om Barcelona vinner med två mål eller fler. Spelet läggs till 1,87 i odds - som hittas hos MrGreen , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Espanyol: Diego Lopez, Javi Lopez, David Lopez, Oscar Duarte, Didac Vila, Victor Sanchez, Marc Roca, Sergi Darder, Hernan Perez, Borja Iglesias, Oscar Melendo.

Bekräftad startelva Barcelona: Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Clement Lenglet, Gerard Pique, Nelson Semedo, Arturo Vidal, Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Ousmane Dembele, Lionel Messi & Luis Suarez.
---

This is the stats tab
This is the post tip