Derbi barceloni!

Stormakten FC Barcelona är på jakt efter sin tredje raka seger i La Liga när de gästar rivalen Espanyol på RCDE Stadium. Derbymötet kommer i helt rätt tid för Barcelona då Espanyol är på väg neråt. I år har det bara blivit en pinne efter fyra omgångar. Barcelona tog en viktig triump över de regerande mästarna senast och klev därmed upp på en fjärde plats i tabellen. Då Xavi har förstärkt offensiven, medan Espanyol har börjat läcka in mål, talar det mesta för att Barcelona går segrandes ur duellen.

Efter att ha segrat mot Valencia på Nyårsafton har Espanyol haft enorma bekymmer med att hitta formen i år. Problemet har främst varit alla insläppta. Förvaret har underpresterat. På de fyra senaste ligamatcherna har det blivit tio insläppta mål - minst två per match. I den senaste omgången blev det 1 - 2 mot Athletic Bilbao. X-faktorn Raul De Tomas, med 12 ligamål, var avstängd. Han är tillbaka i grevens tid. Borta är dock Oscar Gil, som är avstängd, samt Fernando Calero som dras med ett skadebekymmer.

Det blev proppen ur för Barcelona som slog Atletico Madrid på Camp Nou med hela 4 - 2. Anfallaren Memphis Depay, som har nätat 8 gånger, har inte direkt saknats. Jordi Alba, Gavi, Ronald Araujo och Dani Alves hamnade i målprotokollet. Dani Alves drog också på sig ett rött kort och är avstängd i detta derby. Samuel Umtiti, Ansu Fati, Sergi Roberto och Alejandro Balde är i sjukstugan. Dock finns det fullgoda ersättare, samt alla nyförvärv - Traore, Torres och Aubameyang - som har visat framfötterna.

Eftersom Espanyol fortsätter att dras med enorma defensiva bekymmer är chansen till poäng små mot Barcelona, som går som tåget. Jag tar tydlig ställning och lägger ett spel på att Barcelona tar samtliga tre poäng i La Liga mötet mot Espanyol.

Speltips Espanyol - Barcelona:
2. Odds 1.75 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Aleix Vidal, Sergi Gomez, Leandro Cabrera, Adria Pedrosa, Sergi Darder, Manu Morlanes, Oscar Melendo, Javier Puado, Tonny Vilhena & Raul De Tomas.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Sergino Dest, Ronald Araujo, Gerard Pique, Jordi Alba, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pedri, Adama Traore, Ferran Torres & Pablo Gavira.
---

This is the stats tab
This is the post tip