Espanyol:

Högintressant möte i Katalonien där Barcelona kan säkra La Liga-titeln – och samtidigt placera ett rejält dolkhugg i lokalrivalen. Läget börjar se minst sagt prekärt ut för Espanyol som är näst sist i La Liga och även om det är oerhört, oerhört jämnt där i botten – det skiljer bara tre poäng upp till Valencia på säker mark och blott fem poäng upp till Almería på 14:e plats. Det återstår dock bara fem omgångar, så goda råd börjar bli dyra. Espanyol säkrade en viktig seger mot bottenkonkurrenten Getafe för två veckor sedan, men föll borta mot formstarka Sevilla, 3-2, senast.

Espanyol kommer förstås slåss med näbbar och klor för att få med sig något från det här derbyt, vilket lagkapten Sergi Darder var noggrann med att poängtera i presskonferensen inför. Tränare Luis García har de senaste matcherna, efter tunga nederlaget mot Villarreal, skiftat till en 5-3-2-formation, med Joselu och Martin Braithwaite som anfallspar.

Barcelona:

Barcelona har redan i praktiken säkrat La Liga-titeln, men Blaugrana är säkerligen ytterst sugna på att säkra ligatiteln redan i helgen – och samtidigt ställa till det ordentligt för katalanska rivalen Espanyol, som slåss för sin överlevnad. Barcelona plockar stadigt upp poäng och har tre segrar på de fyra senaste – där förlusten mot Rayo Vallecano som efterföljde 1-0-segern mot Atlético Madrid som enda plump – och Barcelona är nog sugna på att säkra titeln i det här derbyt.

Skadeläget ser bra ut, där endast Sergi Roberto dragits med problem med en baksida, så Xavi kan mönstra ett starkt lag.

Barcelona säkrar titeln – och skickar Espanyol närmare nedflyttning

Kataloniens blickar kommer riktas mot Estadi Cornellà-El Prat under söndagsaftonen. Det råder långt ifrån några varma känslor mellan de två katalanska rivalerna och om möjligheten att säkra ligatiteln inte vore nog motivation för Barcelona så adderas dessutom möjligheten att skicka Espanyol lite närmare nedflyttning. Barcelona är det klart bättre laget. Espanyol har förlorat åtta av de tio senaste i La Liga och är seriens näst sämsta hemmalag, med endast jumbon Elche bakom. Barcelona bör ha goda chanser att säkra titeln här. Raka tvåan finns till 1,71 hos Lucky Sports
This is the stats tab
This is the post tip