Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från RCDE Stadium där Espanyol gästas av Cadiz. Ett bottenmöte där viktiga poäng står på spel, i kampen om överlevnad. Espanyol ligger nästsist och har tre poäng upp till säker mark. Cadiz är på säker mark. Dock är det bara fyra poäng ner till bottenzonen. Då Espanyol ändå har en vassare trupp och hemmaplansfördel ska de klara av att rycka upp sig och ta en förlösande seger.

Tränaren Diego Martinez har fått lämna klubben efter urusla resultat. Legendaren Luis Garcia har kommit in, men ännu inte löst problemen. Med honom vid rodret har det blivit förluster mot Athletic Bilbao och Real Betis. En positiv sak är att laget har nätat i båda matcherna - mot bra motstånd. Till detta möte får laget tillbaka försvararna Aleix Vidal, Oscar Gil och Fernando Calero efter avstängning. En förstärkning i defensiven, som har varit ostabil under säsongen.

Om Espanyol sliter bakåt så ligger Cadiz bekymmer mer i den sista tredjedelen. Inget lag har nätat färre gånger än dem, efter 29 omgångar. Bara 23 fullträffar är usla tal. Det har varit ett tufft spelschema med förluster mot Sevilla och mästarna Real Madrid - men också en skrällseger över Real Betis på bortaplan. Dock har Cadiz en förmåga att misslyckas med att bryta ner sitt motstånd och bör även få det svårt i Barcelona.

Bryter Espanyol sin segerlösa svit?

Espanyol har sex raka nederlag i ligaspelet, efter hemmasegern över Real Mallorca. Dags att steppa upp. Det måste de göra, för att ha en chans till överlevnad. Allt annat än en seger räknas inte. Mot ett svagt motstånd ska sannolikheten vara stor. Då marknaden erbjuder lite över dubbla degen i odds finns det ett värde i oddset. Jag tar en tydlig ställning i matchen och spelar på att Espanyol tar en rak hemmaseger mot Cadiz.

Speltips Espanyol - Cadiz:
1. Odds 2.12 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip