Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadi Cornella-El Prat i Barcelona där Espanyol tar emot Getafe. Espanyol befinner sig på den nedre botten medan Getafe är ett mittenlag i tabellen. Efter två raka förluster är formen inget vidare hos Espanyol medan Getafe har vaknat till liv på slutet med fyra raka matcher utan förlust. Getafe ser vassare ut och ska inte vara någon underdog i det som i mitt tycke är ett helt öppet möte.

Efter tolv spelade ligamatcher befinner sig Espanyol på en sextonde plats i ligan. Tabellen ljuger inte. I synnerhet inte resultaten på de fyra senaste spelade matcher (tre i ligan och en i cupen). Där har Espanyol lyckats med att göra ett (1!) mål framåt och släppt in fyra mål bakåt. Det är alldeles för dåligt för ett la liga lag. Espanyol har stora bekymmer med sitt anfallsspel, samtidigt som de ändå släpper in mål bakåt så här ska de inte vara några favoriter mot ett lag som har spelat helt okej på sistone.

Det senaste laget att slå Getafe var Real Madrid med 2-1 när de kom på besök den 14 oktober. Om vi fortsätter att hålla oss till de fyra senaste matcher så har Getafe varit riktigt grymma. Se här:

LaLiga: 18/11, 2017
Getafe 4-1 Alaves

LaLiga: 3/11, 2017
Betis 2-2 Getafe

LaLiga: 29/10, 2017
Getafe 2-1 Real Sociedad

LaLiga: 21/10, 2017
Levante 1-1 Getafe

Endast Alaves ligger sämre till än Espanyol, i jämförelse med de övriga lagen som Getafe har mött på sistone. Eftersom Getafe har klarat av att göra minst ett mål (och i de flesta fall två eller fyra) på sina motståndare så ska de klara av att göra minst ett mål även på Espanyol.

Då jag inte kan se någon som helst anledning till att Espanyol ska vara en favorit i mötet, med tanke på deras usla form, mot ett Getafe som är stabila, ser jag ett stort värde i oddset 1.84 på att Getafe åtminstone inte ska förlora matchen. Jag lägger ett X2 vinnarspel hos Bethard .
---
Troliga startelvor:

Espanyol - Pau Lopez, Victor Sanchez Mata, David Lopez, Mario Hermoso, Aaron Caricol, Jose Manuel Jurado, Javi Fuego, Sergi Darder, Pablo Piatti, Sergio Garcia & Gerard Moreno.

Getafe - Vicente Guaita, Antunes, Cala, Djene, Damian Suarez, Amath, Mauro Arambarri, Markel Bergara, Francisco Portillo, Angel Rodriguez & Jorge Molina.

This is the stats tab
This is the post tip