På Estadi Cornella-El Prat ska Espanyol bara spela av returmötet i den tredje kvalomgången av Europa League mot Luzern. Marknaden öppnade med Espanyol som en gigantisk favorit till cirka 1.10 i odds och är nu uppe som högst på 1.43. Anledningen till ökningen av oddsen är för att Espanyol ryktas lufta en hel del spelare och ställa upp med betydligt sämre spelare än i det första mötet. Även oddsen på alla under spelen sjunker men har ännu, i mitt tycke, inte sjunkit tillräckligt.

Espanyol har hela 3 - 0 med sig från bortamötet mot Luzern, så de är i princip redan klara för avancemang här. Det ska vara omöjligt för Luzern att vända på detta, speciellt med tanke på hur lite laget lyckades skapa i den första matchen. På bortaplan kommer Luzern att lyckas skapa ännu mindre. Däremot ska de lyckas försvara sig bättre, eftersom Espanyol nu har spelat tre tävlingsmatcher och behöver rotera runt i laget, för att vila de viktiga pjäserna. Anledningen till det är så klart ligapremiären.

På söndag, tre dagar efter denna match, spelar Espanyol hemma mot Sevilla, i den spanska La Liga. Det är ett stentufft möte, så det gäller för Espanyol spelarna att komma utvilade och fräscha till denna viktiga match. Detta hade de inte gjort om de hade behövt ställa upp med bästa möjliga startelva, men tack vare storvinsten i den första matchen har nu Espanyol råd att ställa upp med bänkspelarna och bara spela av denna match - för att kunna fokusera på det viktigaste av allt, nämligen, ligan.

Förra säsongen hade en början, en mitt och ett slut för Espanyols del. Början var fantastisk där de till och med hade ligaledningen ett kort tag, mitten var usel där de spelade väldigt många matcher utan förlust och slutet var fantastiskt med tanke på att de spelade en massa matcher utan att förlora. Den formen har de behållt under försäsongen och Europa League kvalet och hade kunnat vinna stort mot Luzern en vanlig dag på jobbet - vilket detta inte kommer att bli.

Då Luzern hade så svårt att skapa vassa lägen och komma till avslut i den första matchen väntar ungefär samma scenario även nu. Espanyol, med ett lag full av bänkspelare och reserver, kommer inte upp i samma kvalité, så jag räknar med en liten vinst för hemmalaget. Mest värde finner jag i över/under linan på exakt 3 mål, där vi får pengarna tillbaka vid exakt tre mål, förlust vid fyra mål och uppåt och vinst vid 0, 1 eller 2 mål i matchen. Jag spelar på under 3 mål i matchen till 2.10 i odds.

Själva oddset finnes hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Espanyol:
Diego Lopez, Pipa, Bernardo, Lluis Lopez, Didac Vila, Esteban Granero, Ander Iturraspe, Sergi Darder, Matias Vargas, Lei Wu & Victor Campuzano.

Bekräftad startelva Luzern:
Marius Mueller, Otar Kakabadze, Lucas Alves, Lazar Cirkovic, Christian Schwegler, Remo Arnold, Idriz Voca, Tsiy-William Ndenge, Ibrahima N'diaye, Francesco Margiotta & Blessing Eleke.
---

This is the stats tab
This is the post tip