Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadi Cornella-El Prat i Barcelona där Espanyol tar emot Real Betis. Båda lag har gjort en lysande säsong hittills. Som nykomling ligger Espanyol i mitten av tabellen. Betis är trean i tabellen och utmanar om Champions League platserna. Nyckeln har varit offensiven hos båda - som har varit framgångsrika i den sista tredjedelen.

Espanyol är som väntat ett mindre bra lag på bortaplan. Dock är de skickliga på hemmagräs där det har blivit 15 fullträffar på 10 försök. Anfallsstjärnan Raul De Tomas har gjort 11 av lagets totala 25 mål. Han blev även matchhjälten för laget när han kvitterade på övertid borta mot Cadiz - i ett möte som slutade 2 - 2. Försvaret är inte lika stabilt. Espanyol har släppt in mål i 10 raka matcher, i alla tävlingar. Det gjorde de även i Sevilla när de mötte Betis tidigare under säsongen, där matchen slutade 2 - 2.

Ingen kunde förutspå att Betis skulle ha en så framgångsrik säsong. Efter 21 omgångar har det blivit 37 poäng. Bakom sig har de en derbyseger med 2 - 1 över stadsrivalen Sevilla i den spanska cupen. Därefter en 4 - 0 seger över Deportivo Alaves, där Borja Iglesias gjorde sitt fjärde och femte ligamål för säsongen. Sergio Canales nätade också. Samt att Juanmi, som är i högform, gjorde sitt tolfte mål för säsongen. Det är bara skyttekungen Karim Benzema som har nätat fler gånger än honom.

Espanyol får Adria Pedrosa och Keidi Bare tillbaka från avstängningar. I Betis saknas Martin Montoya, Marc Bartra och Joaquin på grund av skador. Alex Moreno är tillbaka från avstängning. En målfest utlovas med ett starkt hemmalag som bryter ner även tufft motstånd och gäster med sylvassa anfallen i toppslag. Därmed blir det ett spel på minst tre mål i fredagsmatchen.

Speltips Espanyol - Real Betis:
Över 2,5 mål - odds 1.90 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Oscar Gil, Sergi Gomez, David Lopez, Adria Pedrosa, Sergi Darder, Manu Morlanes, Adrian Embarba, Oscar Melendo, Javier Puado & Raul De Tomas.

Preliminär startelva - Real Betis:
Claudio Bravo, Hector Bellerin, German Pezzella, Edgar Gonzalez, Alex Moreno, William Carvalho, Guido Rodriguez, Sergio Canales, Nabil Fekir, Juanmi & Borja Iglesias.
---

TV: Helgens bästa tips på Rekatochklart!




This is the stats tab
This is the post tip