Botten möter toppen på RCDE Stadium i den spanska La Liga. Tabelljumbon Espanyol tar emot tabellettan Real Madrid. I botten av tabellen kämpar Espanyol för att hänga sig kvar i den högsta ligan. Det ser inte så ljust ut med tanke på att de har åtta poäng upp till säker mark. För Real Madrids del gäller det att fortsätta vinna matcher, då Barcelona är precis bakom dem med lika många poäng till antal. Real Madrid är givna favoriter till att vinna mötet, men någon större utklassning räknar jag inte med.

Skam den som ger sig. Espanyol har inte på något sätt dragit ner på tanken utan är fortfarande optimistiska och ger 100% i varje match. Det är sju omgångar kvar och varje poäng räknas. Dessvärre blev det förlust senast borta mot Betis, men Espanyol hade sina chanser att kvittera. Glädjande är också att anfallaren Raul de Tomas var tillbaka och kommer att bidra framledes med kreativitet och mål i anfallsspelet. Omstarten för Espanyol har annars varit sådär med en vinst, ett kryss och två förluster.

För Real Madrids del har det varit fyra raka segrar. Därmed är de det formstarkaste laget i ligan. Dock är det svårt att tänka sig att de ska bara gå och vinna de kvarstående sju matcherna - vilket också skulle garantera dem ligaguldet. I den senaste matchen hemma mot Mallorca, som har två poäng mer än Espanyol i tabellen, blev det 2 - 0 till Real Madrid och en viss trötthet gick att se. Carlos Casemiro är tillbaka efter avstängning. Luka Modric och Ferland Mendy är avstängda på grund av fem gula kort.

Espanyol har tidigare ställt till stora bekymmer för de bättre lagen, som Barcelona där mötet slutade 2 - 2, i samband med tränarbytet. Även om Espanyol ligger sist är de ett starkt lag med bra spelare. Så Real Madrid kommer inte att få det lätt. Real Madrid ska vara favoriter till att vinna matchen, men jag tvivlar starkt på någon övertygande seger, i så fall. Chanserna är goda att Espanyol täcker handikapp linan, så jag lägger ett spel på det asiatiska handikappet Espanyol +1,5 mål till fina 1.71 i odds.

Speltips Espanyol - Real Madrid:
1 asian hcp +1,5 (Espanyol +1,5 mål) - odds 1.71 hos SpeedyBet , Bethard & 10bet .

---
Bekräftad startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Victor Gomez, Bernardo, Leandro Cabrera, Didac Vila, Adrian Embarba, Marc Roca, David Lopez, Sergi Darder, Raul de Tomas & Lei Wu.

Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Federico Valverde, Carlos Casemiro, Isco, Toni Kroos, Eden Hazard & Karim Benzema.
---

This is the stats tab
This is the post tip