Nykomlingar Espanyol har en tuff uppgift i den spanska La Liga när stormakten Real Madrid gästar dem på Estadi Cornella-El Prat i Barcelona. Espanyol har redan förlorat mot mästarna Atletico Madrid och senast mot Sevilla, utan att riktigt klara av att utmana om poängen. Real Madrid har gått som tåget i ligaspelet där de ligger i toppen av tabellen. Framgångsreceptet har varit att laget har spottat in mål, hela 21 gånger efter sju omgångar. Inget talar för att Espanyol ska klara av att stoppa dem.

Det har blivit sex poäng inledningsvis, med en seger, tre kryssmatcher och tre förluster för Espanyol. Detta räcker till en 14:e plats i tabellen. Den enda segern kom också genom ett straffmål hemma mot bottenlaget Deportivo Alaves, som anfallaren Raul de Tomas, tidigare Real Madrid, satte dit. Han har varit lagets stora stjärna, med två mål och en assist hittills. Trots att Espanyol fick spela med en man mer i en halvtimme lyckades de aldrig bryta ner Sevilla senast och förlorade med siffrorna 0 - 2.

Även Real Madrid har en förlust i ryggen. Dock var den totalt oväntat och orättvis. Efter att ha slagit de italienska Serie A mästarna Inter i Champions League föll Real Madrid hemma mot Sheriff från Moldavien. Trots att Real Madrid ägde matchen totalt, med 31 skott mot mål, blev det en 1 - 2 förlust. X-faktorn Karim Benzema nätade på straff. Han är skytteligaledaren i La Liga med 8 mål och 7 assister. Vinicius Junior ligger också bra till, med 5 mål och 2 assister. Revanschlusten är maximal hos marängerna.

Espanyol kan mycket väl komma att sota för Real Madrids nederlag senast. I och med att Real Madrid inte behövde resa något heller i Champions League så är risken för slitage mindre. Dessutom finns en enorm bredd av världsstjärnor. Mittfältsmotorn Toni Kroos är också tillbaka från sin skada. Real Madrid har satt siktet mot en ligatitel och är på god väg dit. De väntas studsa tillbaka och behålla sin serieledning genom att ta en ny trepoängare. Därmed blir det ett spel på att Real Madrid vinner matchen.

Speltips Espanyol - Real Madrid:
2 - odds 1.72 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Oscar Gil, Leandro Cabrera, Sergi Gomez, Adria Pedrosa, David Lopez, Sergi Darder, Manu Morlanes, Aleix Vidal, Adrian Embarba & Raul de Tomas.

Preliminär startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Lucas Vazquez, Eder Militao, David Alaba, Nacho Fernandez, Federico Valverde, Carlos Casemiro, Toni Kroos, Rodrygo Goes, Vinicius Junior & Karim Benzema.
---

This is the stats tab
This is the post tip