Speltips: 1X + under 2,5 mål @ 1,98 - Expekt -

Returmatch i La Liga 2 play-off finalen mellan Espanyol och Real Oviedo, där segraren tar plats i högsta serien kommande säsong.

Första finalmötet i Oviedo slutade 1-0 till Real efter att brasse-strikern Alemao avgjort med matchens enda mål. Kunde sätta en retur i mål efter att Espanyol-keepern Joan Garcia missbedömt en frispark och blivit tvungen att panikfösa ut bollen mitt i slottet för att inte ramla in i kassen med bollen. Var sedan ur position när Alemao tryckte in kulan. Oviedo hade sedan ännu en boll inne men det målet blev bortdömt av VAR. Så på det hela taget kändes hemmasegern helt rättvis men säkert lite surt för Oviedo att det bara stannade på 1-0, då man vet hur starka Espanyol är på hemmaplan.

Det var inga målfester i semifinalerna heller. Espanyol vann med 1-0 totalt över två matcher mot Sporting Gijon och Oviedo slog ut Eibar efter 0-0 hemma och 2-0 borta.

Här gäller det för Espanyols vanligtvis mycket giftiga anfallspar Javi Puado (14 mål) och Martin Braithwaite (22 mål) att kliva fram och göra en bra offensiv match för att ta laget till La Liga.

Backen Sergi Gomez var åter som inhoppare senast efter att varit avstängd i andra matchen mot Giljon. Försvarskollegan Omar El Hilali satt i sin tur på läktaren senast efter rött kort i andra matchen mot Gijon men kommer nu tillbaka och tar plats på högerbacken.

Edu Exposito och Omar Sadik fortsatt skadade och kan ej medverka.

Espanyol tar matchen till förlängning?

För Oviedo räcker det med kryss här men bortaspelet har inte varit särskilt bra under säsongen. Är nog ändå fyllda med självförtroende efter segern borta mot Eibar i semin. Även den gången var det Alemao som visade vägen. Är bara på lån till 30/6 så vill så klart avsluta sejouren i hjälterollen, för att sedan kunna gå till en större klubb. Samma visa för keepern Leo Roman som tillhör Mallorca och nyckelmittfältaren Santiago Colombatto (lån från Club Leon).

När vi ändå är inne på låne-spelare så är det sen test på Pachuca-lånet Paulino de la Fuente som klev av med känning redan efter 35 minuter senast. Basel-lånet Jonathan Dubasin redo att ersätta då precis som nu.

Mario Hernandez, David Costas och Rodrigo Tarin är övriga hos Oviedo som dras med skador och står över.

Två lag som har svårt att ta till vara på sina målchanser för dagen och bortalaget som har en 1-0 ledning att gå på kommer så klart försöka fixa ett 0-0 resultat medan Espanyol får styra spelet och hoppas den fina hemmaformen håller i sig.

Spelet som prövas i matchen är en betbuilder som lyder, Espanyol 1X + under 2,5 mål i matchen till dryga dubbla degen, då vi inte alls ser det som någon omöjlighet att hemmalaget tar det till förlängning.

This is the stats tab
This is the post tip