Alexander Isak och hans Real Sociedad krigar på bra i toppen av La Liga tabellen. Det är bara en poäng upp till stormakten Real Madrid - som är tabellettan. I nästa omgång ställs Real Sociedad mot nykomlingen Espanyol, som har bestämt sig för att cementera sig i den högsta divisionen. Båda lagen har vassa kuggar i offensiven. Så mötet bör bli underhållande och målrikt.

Att ta 17 poäng efter 14 omgångar som nykomling i den spanska La Liga är ett utmärkt facit. Det som har förvånat många är att Espanyol har varit så starka och kompakta i defensiven. De har klarat av att nolla de sämre lagen. Dock har de släppt in mål när bättre lag och topplagen har stått på andra sidan gräset. På topp finns Raul De Tomas, med 7 mål och 2 assister, i toppslag.

Redan urstarka Real Sociedad har nyligen fått ytterligare förstärkning då lagkaptenen Mikel Oyarzabal, som hade nätat 6 mål innan han skadade sig, är tillbaka i laget. Efter förlusten i premiären mot FC Barcelona har de spelat 13 raka ligamatcher utan nederlag. Förlust blev det dock i veckan i Europa League borta mot AS Monaco, där Alexander Isak nätade i 1 - 2 förlusten.

Båda lagen har avbräck i mittbackar. I Espanyol är Oscar Gil i sjukstugan. I Real Sociedad är Aritz Elustondo avstängd.

I Real Sociedad finns anfallstrion Mikel Oyarzabal, Alexander Isak och Adnan Januzaj i toppslag, samt även Mikel Merino på mittfältet. Då även Espanyol har en målkung och nästan alltid nätar på hemmaplan så är det en stor sannolikhet att vi får fortsätta se dem båda leverera. Därmed blir det ett spel på att båda lagen hittar nätmaskorna minst en gång vardera i matchen.

Speltips Espanyol - Real Sociedad:
Båda lag gör mål - odds 1.90 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Aleix Vidal, Sergi Gomez, Leandro Cabrera, Adria Pedrosa, Keidi Bare, Yangel Herrera, Adrian Embarba, Sergi Darder, Javi Puado & Raul De Tomas.

Preliminär startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Andoni Gorosabel, Martin Zubeldia, Robin Le Normand, Diego Rico, David Silva, Mikel Merino, Martin Zubimendi, Mikel Oyarzabal, Alexander Isak & Adnan Januzaj.
---

This is the stats tab
This is the post tip