Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadi Cornella-El Prat där Espanyol gästas av Real Sociedad. Espanyol har näsan precis ovanför vattenytan medan Real Sociedad är trean i tabellen - bakom FC Barcelona och Real Madrid. Espanyol har krigat till sig poäng i fem av de sex senaste omgångar och har en fin form. Real Sociedad har gjort en lysande säsong men hamnat i en formsvacka - som hemmalaget mycket väl kan ta vara på.

Det har varit svårt för Espanyol att gå segrandes ur dueller under säsongen. Däremot är det inget lag som har kryssat lika många matcher som dem. Espanyol har bara en poäng ner till Valencia - som är på en nedflyttningsplats. Formen har varit bra i år, med ett oavgjort resultat på Camp Nou mot Barca, segrar över Getafe och Bets - samt ett oavgjort resultat sist mot Osasuna.

Real Sociedad är på väg att göra en av sina bästa säsonger på länge. Dock har de gjort lite av en tradition att drabbas av en obligatorisk formsvacka under vinteråret och tappa poäng i ett flertal omgångar. Något vi har fått se prov på i flera års tid. Inget undantag råder denna säsong, även om motståndet har varit tufft. Att ta en pinne mot mästarna Real Madrid på Bernabeu är starkt. Att sedan förlora hemma mot Valladolid är svagt.

I Espanyol är Ronael Pierre-Gabriel avstängd, medan Joselu, Keidi Bare och Adria Pedrosa finns på skadelistan. Däremot får de tillbaka Oscar Gil och Vinicius Souza från avstängning. Gästerna får klara sig utan Aritz Elustondo, David Silva, Jon Pacheco, Mohamed Ali-Cho, Andoni Gorosabel, Mikel Merino, Ander Guevara, Alex Sola och Martin Merquelanz. En massa avbräck.

I och med att Real Sociedad kommer från en mindre bra insats känns mötet mot svårslagna Espanyol som vidöppet. Trots att marknaden har Real Sociedad som favoriter till seger. Därmed blir det ett spel på att Real Sociedad inte vinner mötet, utan att det slutar oavgjort eller med en rak hemmaseger.

Speltips Espanyol - Real Sociedad:
1X - odds 1.70 hos Pinnacle.

---
Preliminär startelva - Espanyol:
Alvaro Fernandez, Oscar Gil, Cesar Montes, Leandro Cabrera, Brian Olivan, Vinicius de Souza Costa, Fernando Calero, Aleix Vidal, Sergi Darder, Javier Puado & Martin Braithwaite.

Preliminär startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Ander Barrenetxea, Igor Zubeldia, Robin Le Normand, Diego Rico, Martin Zubimendi, Asier Illarramendi, Brais Mendez, Mikel Oyarzabal, Takefusa Kubo & Alexander Sørloth.
---
This is the stats tab
This is the post tip