Europa League har kommit in i andra kvalomgången, där de större lagen börjar ansluta och göra livet surt för de mindre lagen. På Estadi Cornellà-El Prat är spanska Espanyol favoriter till cirka 1,05 i odds när Stjärnan från Island kommer på besök. Visst ska Espanyol vara favoriter till seger, men oddsen är på tok för låga på Espanyol, som inte har kommit igång ännu, då La Liga har uppehåll i en månad till och då Stjarnan är ett helt okej lag som kommer att kriga för att få ett så bra resultat som möjligt.

För denna kvalomgång spelas i bäst av två möten. Därmed kommer Stjarnan göra allt för att inte släppa in en massa mål här. Stjarnan har tagit sig till den andra kvalomgången genom att slå ut Levadia Tallinn. Det gjorde Stjarnan med en 2 - 1 vinst hemma och en förlust med 2 - 3 borta. Sammanlagt resultat 4 - 4 och Stjarnan gick vidare på grund av fler bortamål. Bravo.

Sedan storebror Barcelona vann med 2 - 0 mot Espanyol i La Liga så satta Espanyol in den högsta växeln och avslutade ligan med 9 matcher utan förlust. Fem av dessa matcher vann Espanyol. Sedan dess har de förlorat sin bästa back, Mario Hermoso, till Atletico Madrid och spelat två vänskapsmatcher mot betydligt sämre lag än vad Stjarnan är, i mitt tycke. Mot Peralada, som spelar i Segunda Division B, blev det 6 - 0 vinst och mot Lens, som spelar i franska andraligan, blev det 3 - 1 vinst.

Vad gäller Stjarnan så har de redan kommit igång och spelat 13 omgångar av isländska Urvalsdeild. Där har det gått bra på sistone. Efter att ha hållit nollan i två matcher i rad mötte de tabellettan KR Reykjavik och där blev det 2 - 2 till slut. Stjarnan har en duktig offensiv så marknaden är fel ute när de erbjuder runt 4 gånger pengarna på ett Stjarnan mål i matchen. Dock är det inget jag lägger mina pengar på, med tanke på att Stjarnan i första hand måste fokusera på att fortsätta vara starka i defensiven.

Så Stjarnans första och primära uppgift är att få med sig ett så bra resultat som möjligt bara till returmötet. Marknaden har lagt den jämnaste asiatiska handikapp linan på Espanyol -3 mål och det är på tok för högt, enligt mig. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 2.15 (som öppnade på mer korrekta 1,50) och lägger ett spel på Stjarnan +3 mål i handikapp. Om Espanyol vinner denna match med 1 - 0, 2 - 0, 2 - 1, 3 - 1 så är de fortfarande nöjda med utgången och favoriter även i nästa match.

Stjarnan +3 mål i handikapp innebär pengarna tillbaka vid tre måls seger för Espanyol (ex. 3 - 0, 4 - 1), förlust vid fyra måls seger för Espanyol (ex. 4 - 0, 5 - 1) och vinst vid två måls seger eller mindre för Espanyol, samt kryss i matchen eller Stjarnan seger.

Själva oddset finnes hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Espanyol:
Víctor Sánchez Mata, Lluís Lopez, Naldo, Diego López, Adrià Pedrosa, Javier López Rodriguez, Sergi Darder, Óscar Melendo, Esteban Granero, Facundo Ferreyra & Borja Iglesias.

Bekräftad startelva Stjarnan:
Alex Þór Hauksson, Gudmundur Hafsteinsson, Daníel Laxdal, Eyjólfur Héðinsson, Haraldur Björnsson, Hilmar Árni Halldórsson, Heiðar Ægisson, Martin Rauschenberg, Brynjar Gauti Guðjónsson, Thorsteinn Már Ragnarsson & Jóhann Laxdal.
---

This is the stats tab
This is the post tip