På A. Le Coq Arena i Tallinn tar Estland emot Lettland i den andra och sista omgången av den Baltiska cupen. På grund av Corona har den lilla turneringen med tre lag totalt skjutits fram ett år. Båda nationerna har slagit Litauen under juni månad och har tre poäng i tabellen. Därmed gör Estland och Lettland upp om att titulera sig som mästare i turneringen år 2021. Det är en liten fördel till Estland i det som annars väntas bli ett öppet möte, när det kommer till spelet, som mycket väl kan bli ett målrikt sådant.

Detta blir ingen enkelt uppgift för Estland att vinna då Lettland är de som har vunnit turneringen flest gånger - 13st. Under de fyra senaste mästerskapen har Lettland varit det starkaste landslaget som har segrat till slut. Estland är dock på gång som fotbollsnation efter att ha slagit Litauen först, efter ett mål av Henri Anier, med 1 - 0. Därefter blev det också 1 - 0 mot Finland i en vänskapskamp, efter ett straffmål av Rauno Sappinen. Så Estland är inte på något sätt ofarliga, speciellt framåt i offensiven.

Det är även Lettland, som imponerade stort i 3 - 1 segern över Litauen i den Baltiska cupen. Där visade letterna musklerna i anfallsspelet. Mål gjorde Lettland även på Tyskland i Düsseldorf, där det blev en storförlust med 1 - 7. Underhållningen går inte att klaga på när letterna entrar en fotbollsplan. Detta år har de spelat VM kval där det först blev förluster hemma mot Montenegro med 1 - 2 och borta mot Nederländerna med 0 - 2 innan de tog sin första poäng borta mot Turkiet i en kamp som slutade 3 - 3.

Då både Estland och Lettland har blivit så mycket bättre i sina omställningar, kontringar och anfall är chansen stor att "finalmatchen" blir en målrik historia. Det är sällan lettland kliver av en plan utan minst 3 mål och det tippar jag blir fallet här också.

Speltips Estland - Lettland:
Över 2,5 mål. Odds 1.95 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Estland:
Matvei Igonen, Joonas Tamm, Artur Pikk, Märten Kuusk, Maksim Paskotsi, Konstantin Vassiljev, Mattias Käit, Vladislav Kreida, Henri Anier, Rauno Sappinen & Vlasiy Sinyavskiy.

Preliminär startelva - Lettland:
Roberts Ozols, Marcis Oss, Antonijs Cernomordijs, Raivis Jurkovskis, Arturs Zjuzins, Roberts Savalnieks, Kriss Kaklins, Andrejs Ciganiks, Eduards Emsis, Alvis Jaunzems & Roberts Uldrikis.
---

This is the stats tab
This is the post tip