På A. Le Coq Arena eller Lilleküla Stadium i folkmun, i Tallinn, ska Nederländerna fortsätta sin resa i EM kvalet då de åker till Estland för att plocka tre poäng. Allt annat än en Nederländsk seger vore en enorm skräll. Marknaden har Nederländerna som megafavoriter till 1.07 i odds, samt att det bör bli en målrik match, åtminstone från Nederländernas sida. Däremot vet jag inte vad marknaden håller på med när det gäller antal varningar, då oddsen på antal kort för Estland är helt fel, i mitt tycke.

Marknaden har lagt över/under linan på antal kort för Estland på 1,5. Därtill erbjuder marknaden en bit över dubbla pengar på att det blir inget eller max ett kort för Estland i matchen. Vad som är konstigt med det? Jo, Estland har under sina fyra inledande EM kval matcher inte blivit varnade mer än en gång per match. Då har Estland både förlorat lite grann och väldigt stort, precis som det lutar mot att detta också blir fallet. Så här många kort har Estland dragit på sig i kvalet:

Nord Irland 2 - 0 Estland, ett gult kort.
Estland 1 - 2 Nord Irland, ett gult kort.
Tyskland 8 - 0 Estland, ett gult kort.

Slutligen redovisas den absolut senaste matchen:
Estland 1 - 2 Vitryssland, INGET gult kort.

Så varför envisas marknaden med att Estland nu helt plötsligt ska dra på sig en massa gula kort? Inte den blekaste aning. Det är inte heller så att det har blivit så många kort i Nederländernas matcher heller, med undantaget i den senaste vinst mot rivalen Tyskland. Men mellan Estland och Nederländerna finns det ingen som helst rivalitet. Estland drog på sig endast ett gult kort när de blev överkörda av Tyskland borta, så detta borde inte heller sluta med fler än ett gult kort för Estland.

I den senaste matchen blåste domaren endast tio "fouls" för ojust spel på Estland, vilket är en väldigt låg siffra, med tanke på 90 minuter. Domaren går i regel inte ut och delar ut kort först en och samma spelare begår tre mindre fouls, såvida det inte är något riktigt allvarligt. I denna match är det inget som talar för att stämningen är spänd och inget talar heller för att vi ska få se Estland spelare hårdare eller fulare fotboll. Därmed finner jag ett värde i oddset 2.12 på att Estland får under 1,5 kort i matchen.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Estland:
Sergei Lepmets, Taijo Teniste, Joonas Tamm, Ragnar Klavan, Ken Kallaste, Mattias Kaeit, Mihkel Ainsalu, Karol Mets, Sergei Zenjov, Erik Sorga & Henrik Ojamaa.

Bekräftad startelva Nederländerna:
Jasper Cillessen, Daley Blind, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Joel Veltman, Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Davy Propper, Ryan Babel, Memphis Depay & Donyell Malen.
---

This is the stats tab
This is the post tip