Europatipset Onsdag 19/4
En riktigt lurig europatipsrad väntar när Copa Libertadores och brasilianska cupen har hittat in på kupongen. Dessutom väntar returer i både Champions League och Europa League där en semifinalbiljett ligger i potten och Barcelona ska försöka sig på ännu en mirakelvändning på Camp Nou.
1. Barcelona-Juventus 1
Barcelona har ett tufft utgångläge igen efter 3-0 förlusten på Juventus Stadium där Dybala agerade segerorganisatör. Nu vill nog en annan argentinare spela huvudrollen. Messi fick nämligen inte mycket att stämma i första mötet där Juventus backlinje och åldrande vägg i målet stod i vägen för allt. Han visade dock bra form med 2 mål och 1 assist i helgens match mot Real Sociedad och behöver stå för en liknande insats här om Barcelona ska ha en chans. Känslan är att Barcelona vinner men Juventus går vidare. En bra etta till dessa procent.

2. Monaco-Dortmund 2
Talangernas möte. I första matchen stördes framförallt tyskarnas uppladdning av en bomb som small i närheten av lagets buss. Matchen spelades redan dagen efter och Dortmund verkade klart skakade av händelsen. Kylian Mbappe, den nästa Henry enligt fransmännen hade återigen stor show när han stod för två av målen i 3-2 segern för Monaco. Det var dock Dortmund som dominerade spelmässigt och Monaco som kontrade effektivt matchen igenom. Dortmund är oddsfavorit men klart bortstreckade av folket. En spännande tvåa med fint värde i dagsläget.

3. Estudiantes-Atl.Nacional X
Estuadiantes och Atl.Nacional har båda fått jobbiga starter på årets upplaga av Copa Libertadores. Bägge lagen förlorade oväntat hemma senast och står på noll poäng efter två omg��ngar. Lite vinna eller försvinna läge här med andra ord. Estuadiantes klubbikon och ordförande är Juan Sebastian Verà³n som vi minns från bland annat hans tid i Manchster United. Han är 42 år gammal nu och i senaste Copa Libertadores-matchen var han tillbaka nere på planen som spelare! Om han kan lyfta laget nu återstår att se. De lär få kämpa hårt för segern mot Colombias bästa lag Atletico Nacional som faktiskt bara släppt in ett mål på bortaplan i inhemska ligan den här säsongen. En match ingen vill förlora och vi utgår från ett kryss. Gardera

4. Santa Fe-Santos 1
Santa Fe är en klassisk Colombiansk klubb som tillhört högsta ligan i alla säsonger. Laget vann förra året den inhemska ligan och tillhör även toppskiktet den här säsongen. På Estadio El Campà­n i Bogota är man erkänt hemmastarka och har bara förlorat 3 av de 20 senaste matcherna. Santos, från Sao Paulo, eller fiskarna som de kallas i hemlandet är klubben som fostrat några av de största brasilianska spelarna någonsin, bland annat Pelé och Neymar. Man leder här sin grupp med en poäng före Santa Fe och det lär bli en jämn match lagen emellan. Folket håller Santos, trots bortaplan som favorit och det är helt felaktigt. Santa Fe är en bra etta och vi utgår från den. Gardera om ni har råd.

5. Libertad Asuncion-Atlético MG 1
Paraguays stolthet Libertad leder den inhemska ligan överlägset men förlorade i helgen toppmötet med Guarani på bortaplan. Visst fokus låg säkert redan på den här viktiga matchen i Libertadores. Libertad har en poäng efter två matcher och är i behov av tre poäng mot Atletico MG som toppar gruppen med fyra poäng. Mästarna i Copa Libertadores från 2013 krossade Sport Boys i senaste matchen i CL med 5-2 där lagets anfallare Fred stod för fyra av målen och Robinho för ett. Dessa två kritiserade anfallare back in the days agerar nu fruktat anfallspar i Atletico MG. Libertad behöver få stopp på dessa två om man ska ha en bra vinstchans. Ser vi till streckning så har Atletico MG blivit totalt överstreckade i en match som på pappret är helt jämn på förhand. Vi utgår från hemmaseger och garderar upp med X som rensar bra!

6. Zamora-Deportes Iquique 1
Liknande utgångsläge som i match 3 på kupongen. Två lag med 0 poäng efter två omgångar och vinna eller försvinna-läge i gruppen. Zamora dominerar hemma i Venezuela och har vunnit ligan tre av de fyra senaste åren. Laget spelar hemma på Estadio Agustin Tovar som också brukar beskrivas som ”Djävulens kittel”. Får laget igång spelet och hemmastödet så kommer chilienska Deportes Iquique få bekänna färg. Zamora har fyra raka hemmasegrar i ligan och förkrossande 13-2 i målskillnad. Chilienska lag är dock snäppet vassare än lagen i inhemska ligan. Zamora får tipset men det garderas. Vi kör på en klassisk gate när båda lagen behöver gå för segern. 12

7. Corinthians-Internacional 1
16-delsfinalretur i brasilianska cupen. Efter 1-1 i första mötet i Porto Alegre så går Corinthians in som favorit att ta sig vidare till åttondelsfinal. Corinthians har vunnit sju av de åtta senaste matcherna hemma mot Internacional. Båda lagen har haft strålande form senaste tiden. Corinthians har bara förlorat två av de senast 20 matcherna och Internacional har förlorat tre av de senaste 20. Med en sådan form på bortalaget så är det lite svårt att förstå att Corinthians är så pass stora favoriter trots ett historiskt övertag mot Internacional. Vi utgår från ettan men helgarderar för att trycka in värde på kupongen.

8. Cruzeiro-Sao Paulo 1
Cruzeiro, klubben där den riktige Ronaldo inledde sin karriär som 16-åring och smällde in tolv mål på fjorton matcher innan han lämnade för PSV. Det var 1993 och vi är nu fyra månader in i 2017 där Cruzeiro är obesegrade efter 22 matcher med resultatraden 17 vinster och 5 oavgjorda. Efter vinst i första mötet med 2-0 är man klar favorit att ta sig vidare till åttondel i mötet med Sao Paolo. Cruzeiro kommer gå in och försöka bevaka sin 2-0 ledning här och det är inte alls säkert att man vinner klart. Runt 65% på hemmalaget är lite väl högt mot ett lag av Sao Paolos dignitet så vi garderar med krysset.

9. Fluminense-Goias 1
Goias vann det första mötet med 2-1 och det är nu upp till Fluminense att vända på steken och ta sig vidare. I första matchen tog Fluminense ledningen men ett rött kort på Cavalieri i 41:a minuten gjorde att orken tillslut tog slut i Fluminense och Goias kunde göra två sena mål. Här är storklubben från Rio rättmätig favorit. Man har vunnit de fem senaste hemmamatcherna mot Goias och vill ta sig långt i cupen. Etta.

10. Besiktas-Lyon 1
Lyons spelare måste börja trötta rejält på försenade och avbrutna matcher nu. Först blev hemmamötet mot Besiktas i veckan kraftigt försenad och helgens match mot Bastia blev avbruten efter hemska scener från Korsika. Lyon stod för en slarvig första halvlek i första matchen och låg rättvist under med 1-0 efter att Babel gett gästerna ledningen. En sen Lyonvändning till 2-1 gör dock att man har ett okej läge inför denna retur i Istanbul. Besiktas saknar fortsatt yttersidans mästare Quaresma men får hoppas att brassen Talisca fortsätter att visa fin form som både målskytt och framspelare. En helt jämn tillställning att vänta om vi tittar på oddsen men Besiktas får mitt tecken. De är starka hemma och är en helt okej spik till under 40 prollar.

11. Genk-Celta X
Nyblivna 25-åringen Guidetti hade sin bästa match i Celtatröjan när han var inblandad i samtliga tre mål i 3-2 vinsten över Genk i första mötet. Där inledde Genk bäst och tog ledningen med 0-1 tidigt men efter tre snabba mål i första halvlek så hade Celta vänt på matchen. Genk gjorde dock viktiga 3-2 reduceringen i andra halvlek och det väntar en spännande match på Cristal Arena. Celta ställde upp med nästan enbart reservspelare mot Granada i helgen men lyckades vinna med 3-0. Genk ställde upp en förstaelva i mötet med Kortijk och lyckades också vinna med 3-0 men det återstår att se om ett mer utvilad Celta har en liten fördel av detta. Två formstarka och målglada lag möts i alla fall här och vi ska definitivt inte underskatta belgarna som har ett fint kontringsspel. Spanska lag har däremot som vana att gå långt i Europa League och jag tror Celta fixar avancemanget via ett kryss här.

12. Manchester United-Anderlecht 1
United imponerade stort i helgen när man slog serieledande Chelsea med 2-0 hemma på Old Trafford. Det mest uppmärksammade var att Mourinho valde att bänka Ibrahimovic från start. Om det var en bänkning av taktiska skäl eller om Zlatan vilades inför torsdagens match mot Anderlecht är svårt att veta. Det som uppgavs vara skälet var att Zlatan för tillfället är väldigt trött/sliten. Det återstår att se om han finns med från start här så han kan skjuta Manchester United närmare finalen och Friends Arena. 1-1 slutade första mötet efter en sen Anderlecht-kvittering men det var en match som Manchester United annars hade stor kontroll på. Det är tråkigt att sätta ner en spik runt 85/90% men Manchesterlaget kommer bara att gå ut och vinna den här matchen med den form de är i. Etta

13. Schalke-Ajax 2
Ajax vann det första mötet på Amsterdam Arena med 2-0 och tyskarna ska vara glada för att det stannade där så returen lever. Ajax kunde gjorde både tre och fyra mål i den matchen och helt punkterat detta dubbelmöte. Ajax har verkligen prickat formen och har fem raka segrar med målskillnaden 18-4 i dessa matcher. Det är tyngre i Schalkelägret som har skador på flera defensiva pjäser och i helgen förlorade mot ligajumbon Darmstadt på bortaplan med 2-1 när man skulle försöka ta ikapp på lagen ovanför. Schalke kommer gå ut och jaga för att äta ikapp 2-0 underläget från första mötet men känslan är att Ajax kommer göra mål med den form de är i och Schalke blir snabbt uppgivet. En fin tvåa till låg procent där 1/2 är garderingsförslaget.

Helgens kassaskåp:

Barcelona
Trots att laget förlorade klart i första mötet så blir de helgens kassaskåp. Vi minns alla vad Barcelona gjorde i förra omgången mot PSG när man vände ett 0-4 underläge. Nu möter man ett skickligare lag i Juventus men kommer man ut på samma sätt som i den matchen lär man vinna även här. Ettan till runt 55% erbjuder dessutom kanonvärde.

Varningen finger!

Internacional
Laget har bara förlorat tre av de 20 senaste matcherna men är streckade till långt under tio procent i dagsläget. Denna match är betydligt jämnare än vad folket tror och Internacional ska definitivt med på kupongen om man går för de stora pengarna i veckan.


Lilla raden 144r
1. Barcelona-Juventus 1
2. Monaco Dortmund 2
3.Estudiantes-Atl.Nacional 1X
4. Santa Fe-Santos 1X
5. Libertad-Atletico MG 1X
6. Zamora-Deportes Iqueque 12
7. Corinthians-Internacional 1X2
8. Cruzeiro-Sao Paolo 1
9. Fluminense-Goias 1
10. Besiktas-Lyon 1
11. Genk-Celta X
12. Man.United-Anderlecht 1
13. Schalke-Ajax 1X2

Stora raden 1728r
1. Barcelona-Juventus 1
2. Monaco Dortmund X2
3.Estudiantes-Atl.Nacional 1X
4. Santa Fe-Santos 1X
5. Libertad-Atletico MG 1X2
6. Zamora-Deportes Iqueque 12
7. Corinthians-Internacional 1X2
8. Cruzeiro-Sao Paolo 1X
9. Fluminense-Goias 1
10. Besiktas-Lyon 1
11. Genk-Celta X2
12. Man.United-Anderlecht 1
13. Schalke-Ajax 1X2

This is the stats tab
This is the post tip