PL-lördagen sparkar igång med Everton mot Arsenal.
Mitt speltips: Everton att ha flest gula kort i matchen. Lucky Sports . Finns äve nhos bet365 eller Kambibolag som Unibet , Expekt eller LeoVegas .

Brukar sällan röra kortmarknaden. Det är dock en rätt rolig spelform där det finns mycket lättillgänglig data om spelare och domare att använda. Ofta kan oddsen sättas lite slarvigt på snittsiffror, så det finns värde att hämta om det blir oväntade startelvor etc. Vill betona att jag inte är någon expert alls på kort-området, men i just den här matchen har jag en rätt tydlig idé. Och den grundar sig rätt mycket på Sean Dyche.

Ingen missade väl att Frank Lampard till slut fick gå under det här "uppehållet". Sean Dyche kom in som ersättare och han har väl ett rätt tydligt uppdrag kan jag tänka mig: Grisa ihop tillräckligt många poäng för ett nytt PL-kontrakt. De flesta känner nog till hur hans Burnley spelade i alla år: Old school-brittiskt; hårt jobb och inte mycket finess. Jag räknar med att det kommer vara uppskruvat x2 nu när han tagit över Everton i det läget de befinner sig.

Vilken perfekt öppningsmatch för honom. Serieledarna kommer på besök, så det är verkligen allt att vinna. Lite av en bonusmatch. Jag räknar med att han kommer kräva hårt jobb och fysiskt spel av sina spelare. Smälla på och försöka få med sig publiken. Det var så han tog sig an alla matcher mot Arsenal när han hade Burnley.

Då har redan Everton dragit på sig 42 gula kort i år, jämfört med Arsenals 33. Arsenal är ett av de mest foulade laget i serien. Med tekniska spelare som Martinelli och Saka är det inte så konstigt. För ett par säsonger sedan var Arsenal mer odisciplinerade och spelare som Xhaka och David Luiz kunde dra på sig onödiga kort till höger och vänster. Så är inte riktigt fallet längre. Nu är ingen spelare i direkt varningsknipa då korten nollställts. Men det är en rätt viktig andrahalva av säsongen som väntar - så ingen vill dra på sig onödiga kort och riskera en avstängning i slutskedet.

Små marginaler i kortmarknader - räcker med att Xhaka trots allt får ett psykbryt och drar på sig ett gult för att det ska bli svårt. Men om matchen blir som jag tror - Arsenal trycker på mot ett Everton som jagar boll och vill visa att de står upp - då tycker jag det ska vara bra chans för det här spelet att sitta.


Speltips: Everton att ha flest gula kort i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip