Everton har en fin chans att ta en Europaplats. Då skulle en seger här sitta fint.

Senaste möten
Everton - Aston Villa 1-1
Aston Villa - Everton 2-0

Premier League
8. Everton 32 15 7 10 44:40 52
11. Aston Villa 32 13 6 13 46:37 45

Everton hemma
16 5 4 7 22:25 19

Formen
F, O, O, O, V

Senaste match
Arsenal - Everton 0-1

Aston Villa borta
16 7 3 6 20:14 24

Formen
F, V, F, F, O

Senaste match
Aston Villa - West Brom 2-2

Preliminära elvor (Whoscored)

Everton (4-2-3-1) Pickford - Coleman, Holgate, Godfrey, Digne - Allan, Gomes - Richarlison, Rodriguez, Sigurdsson - Calvert-Lewin

Saknar: Doucoure, Gbabmin
Osäkra: -

Aston Villa (4-3-3) Martinez - Cash, Konsa, Mings, Targett - Ramsey, Luiz, McGinn - Ghazi, Davis, Watkins

Saknar: Trezeguet, Sanson, Grealish
Osäkra: -

Premier League är avgjord när det handlar om ligatiteln. Man City joggade till slut hem det hela. Men med fem omgångar kvar är det desto mer spännande i jakten om den sista CL-platsen (just nu Chelseas) och platserna till Europa League.
Två lag som ligger utanför topp-7 är Everton och Aston Villa. Medan gästerna tappat form och slagkraft, mycket för att Grealish går skadad anser jag, så har Everton fortfarande bra häng. Med en match mindre spelad än femman West Ham, Liverpool och Spurs så kan Everton, via en seger på lördagskvällen, kliva upp på samma pinnar som West Ham. Då är det dessutom bara tre poäng upp till Chelsea.
Ja, det är onekligen mycket på spel för Everton den här kvällen. Tar man sin chans?
Aston Villa har en teoretisk chans att ta sig upp på Europaplats, men då måste man i princip gå rent resten och hoppas att lagen ovanför börjar darra mot slutet. Det känns inte som att Aston Villa är i slag för att rada upp segrar nu mot slutet.
Villa fick 2-2 senast mot bottenlaget West Brom och innan dess bara en seger på sina sju senaste. Det känns inte som att Aston Villa själva ens tror på Europaspel så min tro är att Everton gör jobbet här.
Det har ändå sett ganska bra ut på slutet. Kryss mot Palace, Brighton och Tottenham innan förra omgången där man slog Arsenal på bortaplan med 1-0. Alltid en stark trepoängare där och att dessutom hålla nollan intakt.

SPELTIPS
Jag spelar Everton till 2.07 hos Nordicbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip