Under lördagseftermiddagen rullar FA-cupen vidare och på Goodison Park i Liverpool ställs Everton mot Brentford. Fördel hemmalaget? Ja, knappt! Detta kan bli "målrikt" och hörnpiggt!

Everton kliver in i denna 16-delsfinal som knappa favoriter och de gör det på hemmaplan mot ett Brentford som gjort det bra i ligan, vilket man inte riktigt kan säga om Everton som inte håller någon superklass för dagen. Hemmalaget är i skrivandets stund bara fyra poäng ifrån en nedflyttningsplats och då har vi ändå hunnit med 20 ligamatcher och väl det.

I Premier League-spelet har Everton en målskillnad på 24-35 efter 20 matcher och här ställs de mot ett Brentford som är fyra poäng före Everton i ligan och då har gästerna också en målskillnad på 26-38.

Dessa siffror vittnar om det är två lag som är svaga defensivt och är anfallslirarna på hugget tror jag att denna cup-match kan passera med minst två gjorda mål och minimum åtta hörnor (eller fler).

Senast lagen möttes så var det i ligaspelet och då vann Brentford på sin hemmaplan genomen 1-0-seger.
Nu kommer Everton revanschsugna då de föll senast hemma mot Aston Villa med just 1-0 och för Brentford blev det också förlust, då med 2-1 hemma mot Wolves.

Jag tror att båda lagen gärna löser avancemang här och ser således värde i att bygga ihop specialspelet med hjälp av "spelbyggaren" hos Unibet .

SPELTIPS
Över 1,5 mål i matchen + över 7,5 hörnor till 1.68 hos Unibet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

TV: Allt inför Stryktipset: "Betydligt roligare kupong den här veckan"




This is the stats tab
This is the post tip