Everton - Chelsea på Goodison Park. Om denna match hade spelats för en månad sedan så hade valet här varit mycket simpelt. Nu är spanjoren Álvaro Morata avstängd också så det blir tuffare att göra en analys som leder till att Chelsea är favoriter.

Tabell:
3. Chelsea 18 12 2 4 32/14 38p D W W L W W
9. Everton 18 7 4 7 24/30 25p L W W D W W

I de senaste matcherna lagen inbördes har Chelsea vunnit 4/6 senaste matcherna. Har hittat en form som heter duga med 8/10 segrar i de senaste ligamatcherna. Bra målsnitt där poängen tas.
Har i denna match skyttekungen i laget Morata avstängd efter hans gula kort i matchen mot Bournemouth. Trion Pedro, Willian och Hazard lär hålla stämningen på toppen. Luiz på backlinjen har fortfarande skadeproblem med sitt knä så dansken Christensen, som har gjort det mer än bra, lär fortsätta.

Som jag nämnde tidigare så tror jag att om denna match hade spelats för en månad sedan så hade vi troligtvis sett en säker bortavinst här. I dag är jag inte lika säker.

Sam Allardyce och hans Everton har hittat tillbaka, klättrat upp från bottenträsket. Klubben kritiserades ordentligt när två vinster plockades på de inledande tio omgångarna. Nu är Everton obesegrade i de fem senaste matcherna, med fyra vinster. Bra målsnitt också också, elva baljor i de matcherna.
Rooney har nätat i tre raka matcher. 10 mål totalt nu. Hittat tillbaka får väl man ändå säga, kul för anfallaren som fick en tung inledning, tillbaka i hans juniorlag.
Allardyce lär spela samma elva som senaste i vinsten mot Swansea, där Everton vände till 3-1 efter en tidig bortaledning.
Baines, Barkley, Coleman, Funes Mori och McCarthy saknas. Bolasie är ännu ett frågetecken.

Möjliga startelvor
Everton: Pickford - Kenny, Holgate, Williams, Martina - Gueye - Lennon, Schneiderlin, Rooney, Sigrudsson - Calvert Lewin.

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Christensen, Cahill - Moses, Bakayoko, Kanté, Alonso. Pedro, Willian - Hazard
__________________________________________

Tycker båda lagen här har goda chanser till att hitta nätmaskorna. På hemmaplan hittar Everton nästintill alltid målet. i alla fal i de senaste åtta matcherna. Chelsea spelar bra försvarsspel på bortaplan, ofta tajta bakåt. Tror dock Everton får sina chanser. Gillar oddset.

SPEL: Både lagen gör mål till 2.06.
Hos Unibet , med 1.5/5 units.

www.spreadsheet.se/holmbergake
Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip