Speltips: Everton rak seger till 2.02 hos X3000 .

Dags för omspel mellan Everton och Crystal Palace när mötet nu vänder över till Goodison Park.
Det första mötet mellan lagen slutade 0-0 efter en ganska sömnig och trist historia, där Everton var det bättre laget fram till Calvert-Lewins högst tveksamma röda kort efter dryga timmen.
Avstängningen på Calvert-Lewin drogs tillbaka och han är därmed tillgänglig för spel.

Hemmalaget kommer från en stark insats under helgen när man lyckades hålla Aston Villa till 0-0 hemma på Goodison Park i ligaspelet. Trots att resultaten varit sviktande den senaste tiden finns det en tyngd i det här Everton-laget som jag någonstans gillar. Under måndagen kom även uppgifter att man riskerar ytterligare minuspoäng i ligan på grund av finansiella bekymmer, vilket såklart är tungt. Senast det hände klev man dock rätt in i en väldigt fin period resultatmässigt, och något liknande kan mycket väl ske igen.

Palace har haft en längre vila på hela 13 dagar inför den här matchen, då deras senaste match var mötet mot Everton senast. Vila var nog precis vad man behövde, för jag tycker fortsatt att Palace ser extremt svajiga ut. Faktum är dock att Michael Olise fortsatt väntas vara borta med skada, vilket enligt mig tar bort en stor av Palace offensiva spets.

Everton löser segern på hemmaplan

Defensivt är Palace fortsatt hyfsade, men det är offensiven jag inte tycker håller måttet. Olise är den spelaren som kan skapa saker på egen hand.
Trots en längre vila tror jag inte att Palace har vad som krävs för att åka till Goodison och lösa ett resultat och avancemang. Jag ser Everton som det starkare laget både kollektivt och individuellt. På hemmaplan är man även starka, med endast 2 förluster över fulltid de senaste 9 matcherna, och då hette motståndarna Manchester United och Manchester City.

Över 2 gånger smeten på Everton, på hemmaplan mot ett Palace som jag inte tycker sett speciellt bra över en längre tid nu, tycker jag är ett fint spel under onsdagskvällen. Hittas hos X3000 !
This is the stats tab
This is the post tip