Derbydags i Liverpool mellan två lag som nog är olika nöjda med sin inledning. Everton har fyra raka matcher i ligan utan förlust - vilket gör att man har häng på toppen. Liverpool, vars fans gärna ser laget tillbaka i kampen om Champions League, verkar kunna glömma just det även i år. För första gången på väldigt länge är Everton i folkmun nästan favoriter i derbyt - samtidigt har de inte slagit Liverpool sen 2010. Känns jämnt på förhand och jag testar ett specialspel.

Förra säsongen
Everton - Liverpool 0-0
Liverpool - Everton 1-1

2013/14
Liverpool - Everton 4-0
Everton - Liverpool 3-3

2012/13
Liverpool - Everton 0-0
Everton - Liverpool 2-2

Premier League
7. Everton 7 3 3 1 11 7 4 12
10. Liverpool 7 3 2 2 7 9 -2 11

Everton hemma
3 1 1 1 5 5 4

Formen
V, V, O, V, O

Senaste match
West Brom - Everton 2-3

Liverpool borta
3 1 1 1 2 3 4

Formen
O, V, V, O, O

Senaste match
Liverpool - Sion 1-1

Nej, Liverpool imponerar sannerligen inte så här långt. Går ljummet i Europa League och i ligan kom första segern på fem matcher när Aston Villa besegrades med 3-2 hemma på Anfield. Nu ska man resa ett par kvarter bort till Evertons näste Goodison Park. En tuff uppgift i nuvarande form och detta mot Everton som har fyra raka utan förlust i ligaspelet. 0-0 borta mot Spurs, 3-1 hemma mot Chelsea, 0-0 borta mot Swans och senast seger 3-2 borta mot West Brom. Inräknat cupspel har Liverpool fyra kryss på fem senaste matcherna och kan definitivt se detta derby sluta oavgjort - som det så ofta gör. Fem av sex senaste derbyna har X varit tecknet som varit gångbart.

Läget i lagen

Coleman och Stones är osäkra i hemmalaget och båda testas sent. Besic, Cleverley, Pienaar och Baines är skadade. Mirallas avtjänar sin sista match avstängning.

Liverpool får se om Benteke är spelbar efter problem med låret. I övrigt missar Firmino, Henderson, Lovren och Flanagan matchen på grund av skada.

Preliminära elvor (The Guardian)

Everton (4-2-3-1) Howard - Galloway, Jagielka, Stones, Coleman - McCarthy, Barry - Deulofeu, Barkley, Naismith - Lukaku

Liverpool (3-4-3) Mignolet - Sakho, Skrtel, Can - Moreno, Lucas, Milner, Clyne - Coutinho, Ings, Sturridge

SPELTIPS
Sturridge har börjat hitta nätet och Everton dras med skadeproblem som gör att backlinjen kanske inte blir ordinarie. Min känsla är ändå att Liverpool inte förlorar men jag tror allra mest på kryss. Spelar därför det sköna liret X bortavinst inget spel till 2,04 hos Betsafe (3/5 units). Pengarna tillbaka om Liverpool vinner. Förlust om Everton vinner.

Vad säger ni?

@lellesandahl på twitter



This is the stats tab
This is the post tip