Merseyside-derby!
Liverpool ska ladda om efter skräll-karamellen mot Manchester City. En match där man inte riktigt kände igen det City som snart har joggat sin väg fram till ligatiteln denna säsong. Returmöte mot City väntar och jag tror att det kommer speglas i Liverpools startelva på lördagsförmiddagen mot Everton.
Första mötet i ligan slutade 1-1 mellan lagen, i mötet i FA-cupen blev det 2-1 till Liverpool.

Tabell:
3. Liverpool 32 19 9 4 75/35 66p W W W L W W
9. Everton 32 11 7 14 38/53 40 p W L L W W L

Flera intressanta lag som verkligen inte har fått till det denna säsong.
Everton är ett av dem.
Det bådade gott inför säsongen när Wayne Rooney kom "hem" och turken och anfallaren Cenk Tosun anslöt från Besiktas.
Tyvärr har lagdelarna inte klaffat och formen har vacklat, för högre upp i tabellen ska Everton ligga.
Skador är något som har drabbat laget större delar av säsongen.
Målproduktionen har även den varit alldeles för låg (1.22 i snitt). Jämför det med Liverpools 2.52.
Hemma på Goodison Park har bollen studsat mer deras väg dock. Senast var Manchester City på besök, där blev det noll poäng efter 1-3. Men en balja fick Everton in och det är det viktigaste på lördagen när Liverpool kommer på besök.
Sigurdsson, Mangala, McCarthy, Stekelenburg och Holgate är skadade sedan tidigare. Centermittfältaren Idrissa Gueye ryktas ha känning i ljumsken men ska kunna delta.

Liverpool har gott om självförtroende efter onsdagens vinst hemma mot Manchester City med 3-0. Returmötet väntar nästa vecka och jag tror Everton ser sin chans att plocka poäng här.
Mohamed Salah såg bekymmersam ut när han byttes ut senast efter någon form av känning. Sägs vara OK men vilar troligtvis i helgen. Även Emre Can har fortfarande problem med skadan i hans rygg.
Därav får vi säkert se Milner, Henderson och Wijnaldum på mittfältet och Chamberlain, Firmino och Mané. Chamberlain stod för en riktig kanon i onsdags, så gissar på att han får förtroendet lite dragandes bakom.

Högt tempo som vanligt när det gäller Liverpools matcher. Men här tror jag Everton kan göra en bra insats mot topplaget nu när Liverpool tvingas till lite rotation.

SPEL: Både lagen gör mål till 1.74
Hos Bethard – 1.5/5 units

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip