Speltips: 2 & under 4,5 mål i matchen till 1.87 hos QuickCasino.
—-
Merseyside-derby står på menyn under onsdagen när Everton tar emot Liverpool på Goodison Park!

Hemmalaget Everton kommer senast från en blytung 2-0 seger mot bottenkonkurrenten Nottingham Forest. Segern tog de blåa fem poäng ifrån nedflyttningsstrecket, där man även har en match i hand på både Forest, Luton och Burnley som innehar plats 17, 18 respektive 19 i tabellen.
Segern mot Forest senast var väl kanske inte den mest övertygande, men i läget man är i just nu bryr man sig nog föga. Jag imponeras fortsatt inte speciellt mycket över detta Everton, men dessa Merseyside-derbyn lever ofta sitt egna lilla liv.

Liverpool lyckades, trots en något roterad startelva, studsa tillbaka i ligaspelet och besegra Fulham med 3-1. Starkt gjort då Fulham på bortaplan absolut inte är någon lätt match på förhand.
Man lyckades även lufta Salah, Mac Allister, Nunez och Szoboszlai vilket blir viktigt inför avslutningen av denna titelstrid med Arsenal och City.

Tillknäppta Merseyside-derbyn

Som jag nämnde tidigare brukar dessa matcher leva ett eget liv. Everton har inte besegrat Liverpool i ett derby på ett bra tag, och deras senaste vinst mot Liverpool hemma på Goodison Park kom 2010. Everton har heller inte lyckats göra mål på Liverpool på de fyra senaste försöken.

Några målglada tillställningar brukar det dock inte bli. De fyra senaste matcherna har slutat som följande:

2-0
2-0
0-0
2-0

Jag förväntar mig därför ingen sprakande tillställning. Everton lär lägga sig och försvara lågt likt tidigare möten mellan lagen, vilket jag tycker Liverpool har haft lite svårare att tränga igenom den här säsongen.

Jag tror dock fortfarande att Liverpool lyckas lösa segern till slut, då man inte har råd att tappa fler poäng i racet om ligatiteln. Att man lyckades rotera ett par spelare senast kan bli en viktig faktor, och ska vi vara ärliga bör detta Liverpool slå Everton om man kommer upp i nivå.
Jag tror Liverpool lämnar derbyt med tre poäng, men precis som tidigare möten mellan lagen tror jag inte på något målkalas. Liverpool seger & under 4,5 mål i matchen känns som ett rimligt spel på förhand!
This is the stats tab
This is the post tip