Man City -1,5 mot Everton spelas hos bet365 .
Tvåmålsseger eller mer krävs för vinst på spelet.

Det blev en enkel resa för Man City mot Arsenal i söndags. Gunners stod förvisso emot hyfsat under ungefär halva första halvlek. Men i andrahalvlek var det inget snack. City behövde inte ens förta sig, Arsenal hotade inte alls. Att det bara är två dagars vila inför Evertonmatchen var det som man kände talade emot City i den här matchen, men truppen är bred nog för att klara av ett tajt matchande: Sane, Stones, Danilo (samtliga spelade noll minuter mot Arsenal), Jesus (10 minuter mot Arsenal) och Mahrez (två minuter mot Arsenal) är spelare som kan roteras in i en startelva som ändå känns stark. Positivt är att fjolårets store fältherre Kevin de Bruyne ser allt bättre ut efter att ha fått stora delar av första säsongshalvan spolierad av skador.

Tänkbart lag - Sportsgambler.com:
Ederson,
Walker, Stones, Laporte, Danilo
de Bruyne, Fernandinho, Silva
Sterling, Agüero, Sane

Arsenalmatchen var nionde segern senaste tio. Av dessa har sju varit med två+ mål. Även om det finns ett par ligacupmatcher där så känner jag att Man City är riktigt starkt för dagen.

Everton sliter. Sedan decembers början har de 4-2-8. Kritiken mot Marco Silva har växt. Försvaret läcker och laget verkar ha svårt att hitta en "bästa" elva. Richarlison pendlar i prestation, Tosun har inte levererat som striker och Walcott/Bernard har inte varit vassa nog. Situationen med Idrissa Gueyes stoppade PSG-flykt stör säkert också.

Åkte ur FA-cupen förra helgen och har därmed bara Premier League kvar att spela i den här säsongen. Kämpar med Wolves och Watford om vem som ska ta sjundeplatsen där. Har under säsongen haft det tufft mott topp sex-lagen (0-1-5 med enbart fyra gjorda mål).

Tänkbart lag - Sportsgambler.com:
Pickford,
Coleman, Zouma, Keane, Digne
Gomes, Davies
Walcott, Sigurdsson, Richarlison
Calvert-Lewin

Känslan är att Man City är sin egen största fiende här. Hade de bara haft en aning skärpa mot Arsenal hade de gjort fyra eller fem mål. De är vassa nog att:
1) Bryta ner ett lågt stående motstånd som fokuserar på att hålla tätt.
2) Såra motståndet när kontringsytor uppstår för att de måste gambla för att försöka skaka fram något själva.

Det skiljer en klass mellan de här lagen. Särskilt när Everton sett svala ut senaste tiden. Visst kan Silva säkert skaka fram en bra prestation här i kraft av hemmaplan och allt, men City är för bra, spetsiga och breda. Bör vinna det här relativt klart till slut. Ska vi säga 3-1 igen, precis som när lagen möttes på Etihad?

This is the stats tab
This is the post tip