Everton:

Frank Lampard börjar få lite ordning efter den kaotiska fjolårssäsongen och en inte allt för övertygande inledning på denna. Everton har vunnit två raka matcher och siktar nu på att förlänga sin obesegrade svit till sju matcher.
Everton är det lag i Premier League som släppt in minst antal mål – sju på åtta matcher – men de underliggande siffrorna är långt ifrån lika imponerande, där Everton är femte sämst i Premier League. Jordan Pickford har varit i fint slag och nya mittbacksparet med Conor Coady och James Tarkowski – och kanske framför allt med Idrissa Gueye och Amadou Onana framför – har gett Everton en bättre stadga och ett ledarskap hela vägen bakifrån än under fjolårssäsongen. Alex Iwobi har också imponerat i sin nya nummer 8-roll centralt på mittfältet.

Dominic Calvert-Lewin kan göra efterlängtad comeback i truppen, även om han lär få inleda på bänken, och Mason Holgate och Yerry Mina närmar sig också återkomst efter att ha återvänt till kollektiv träning. Ben Godfrey och Nathan Patterson är sedan tidigare långtidsskadade.

Preliminär startelva: Pickford; Mykolenko, Tarkowski, Coady, Coleman; Iwobi, Gueye, Onana; Gordon, Maupay, Gray

Manchester United:

Erik ten Hags uppryckning av Manchester Uniteds formkurva åkte på en rejäl käftsmäll i derbyt borta mot Manchester City senast, när man föll med hela 6-3 och var klart underlägsen lokalrivalen. Ten Hag mönstrade ett starkt lag i torsdagens Europa League-batalj mot cypriotiska Omonia Nicosia och även om resultatet – 3-2 till slut – inte lär skrämma någon så fanns det ändå positiva saker att hämta spelmässigt, framför allt i comebackande Marcus Rashford och Anthony Martials inflytande på matchen när de hoppade in i andra halvlek. Rashford var inblandad i alla tre mål – två gjorda plus en assist – och Martial gjorde sitt tredje mål på kort tid efter dubbelsalvan i inhoppet mot City.

Defensivt lär Ten Hag inte vara nöjd med två insläppta mål i en match United dominerade fullständigt, och koncentrationstappen är fortsatt någonting som United behöver arbeta på. Trots tre gjorda mål framåt skapade United betydligt fler och borde dödat matchen tidigare. Cristiano Ronaldo fick starta, men brände flera lägen och stod inte för någon särskilt upplyftande prestation i övrigt så jag räknar med att han återigen förpassas till avbytarbänken i ligaspelet. Jag är övertygad om att Ten Hag vill starta Anthony Martial i den centrala anfallsrollen – där han gjorde en så fin försäsong, innan de ständiga skadorna tog vid, och han har imponerat både mot City och Omonia – men jag är tveksam till om fransmannen är redo för start ännu och misstänker att han får inleda även denna match från start.

Det lär i så fall innebära att Rashford inleder i den centrala anfallsrollen och att Jadon Sancho – som hade en tung afton på Cypern – får behålla sin plats i startelvan trots två svaga prestationer på en vecka. Luke Shaw ersatte Tyrell Malacia på vänsterbacksplatsen och gjorde en bra prestation. Han lär starta här.

Raphaël Varane klev av derbyt och dras med lite skadebekymmer och är osäker till start här. Ten Hag lär inte vilja riskera något, så jag Victor Nilsson-Lindelöf kan behålla startplatsen. Harry Maguire är skadad. Det återstående frågetecknet rör den centrala mittfältsplatsen, om Ten Hag väljer McTominay eller Casemiro. Brassen startade i veckan och hoppade in och ersatte McTominay i derbyt, där skotten hade en blytung dag. Sedan tidigare saknas Donny Van de Beek, Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams och Martin Dubravka.

Preliminär startelva: De Gea; Shaw, Martínez, Lindelöf, Dalot; Casemiro, Fernandes, Eriksen; Sancho, Rashford, Antony

Speltips:

Klurigt möte. Everton tycks på uppgång efter två raka segrar, men jag har ännu inte sett tillräckligt för att bli övertygad om att Lampard funnit rätt recept och de underliggande siffrorna ger än mer vatten till den kvarnen. Samtidigt är United minst sagt opålitligt, vilket gör mig obenägen att backa gästerna här. Jag tror vi kommer få se en match där United tillåts dominera bollinnehavet – Everton snittar 42,4% bollinnehav i ligaspelet – och får försöka luckra upp The Toffees defensiv. Inte helt olikt Omonia-matchen, med andra ord, även om Everton ska hålla högre kvalitet. Än så länge har varken Sancho eller Antony byggt upp – eller visat upp – självförtroende nog för att kontinuerligt utmana från sina ytterpositioner, vilket är ett stort förbättringsområde. Efter två nya baklängesmål lär Ten Hag banka in ett stort fokus på de defensiva omställningarna vid bolltapp och vikten av ”deff i off”, vilket gör att jag tror vi kan se en lite avvaktande matchbild där United är varsamma för att ge Everton – som tillhör ligans målsnålare lag med sju mål framåt så hår långt – omställningslägen.

Under 2,75 mål finns till 1,79 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip